Sander Dekker maakt zichzelf belachelijk in DWDD

Sander Dekker, die over het budget en de taakopdracht van onze Publieke Omroep gaat, is geen tv-liefhebber. Wel kijkt hij graag naar ‘GTST-meisje’ Katja Schuurman. Dat vertelde hij vrijdag in De Wereld Draait Door. Dekker maakte zichzelf opnieuw compleet belachelijk, na zijn gênante optreden in Goor Draait Door eerder dit jaar. Hij gaf aan zelfs het politieke programma Buitenhof te mijden. “Dat zie ik nooit, dan zit ik lekker op de fiets. Als het belangrijk is, komt het wel weer voorbij.

Ook actuele programma’s zijn voor staatssecretaris Dekker (Media) geen ‘must see’. “Ik zit niet elke dag Nieuwsuur en Pauw te kijken en al die dingen.

Dekker zat in De Wereld Draait Door, omdat het programma benieuwd was wat hij goede televisie vindt. De kijker kwam er echter al snel achter dat Dekker helemaal niet zo veel interesse in televisie heeft.

Geen Paul en geen Frans

De staatssecretaris kijkt nauwelijks tv, maar zag zondagavond toevallig wel de nieuwe tv-show Kun Je Het Al Zien van Paul de Leeuw. “Dat vond ik niet zo interessant. Prima programma, maar als ik zondagavond tv kijk voor ik ga slapen, wil ik iets zien waar ik blij van word en dat is niet Paul de Leeuw.”

Het nieuwe programma van Frans Bauer, What The Frans, heeft Dekker niet bekeken. “Ik heb dat niet eerder gezien. Ik kom er niet aan toe om al die dingen te bekijken. Het is niet mijn werk om de hele televisiegids af te lopen. Dat zou een fulltimebaan zijn. Ik kan toch niet de hele dag televisie kijken.

Grote broek

Merkwaardig, vond gastheer Matthijs van Nieuwkerk: “Je debiteert allerlei meningen over de publieke omroep, over de kwaliteit ervan en de wenselijkheid ervan. Als je zo’n grote broek aan trekt, dan moet je ook wel weten waar je het over hebt.

Dekker kijkt echter vooral wielrennen. Ook documentaires over luidruchtige gitaristen vindt hij leuk. Na aandringen bleek Dekker ook naar Schuurmans programma Alles Voor Je Kind te hebben gekeken.

Ik heb gisterenavond even Katja mogen bekijken. Dat was leuk. Dat is altijd leuk. Dat vind ik een heel mooi publiek programma. Het is toch mooi dat zo’n GTST-meisje nu bij de NCRV zit. Vorig seizoen maakte ze Bodyscan. Dat was ook een mooi publiek programma.

Dekker kijkt niets

Ook Ali B Op Volle Toeren vindt Dekker mooi, maar verder staat er niets op zijn lijstje. “De vraag was: noem eens iets wat je leuk vindt. En eigenlijk is dat alleen wielrennen, toch?“, constateerde tafelgast Paulien Cornelisse.

Van Nieuwkerk: “Het wordt steeds merkwaardig: de staatssecretaris die over ons waakt, ons bewaakt en ons gidst, kijkt niets.

Marc-Marie Huijbregts: “Het is net als een reisleider die niets van ons land weet.

Overigens gaf Dekker nog aan geen spijt te hebben van zijn optreden in Goor Draait Door, dat door bijna iedereen als een gênante vertoning werd gezien.

Lees ook:
Jan Slagter vond Sander Dekker bij Gordon gênant (maart)
Wouter Bos vond Sander Dekker bij Gordon gênant (maart)
Jan Mulder: ’Gordon bevredigde Sander Dekker’ (maart)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen