‘Wendy van Dijk opgepakt met cocaïne in onderbroek’

Foto: RTLWendy van Dijk en Erland Galjaard zijn eens aangehouden op het vliegveld van Ibiza, omdat de presentatrice een pakje cocaïne in haar onderbroek had verstopt. Dat heeft een anonieme bron verteld aan Quote, onthulde het maandblad vandaag bij het kort geding dat Van Dijk tegen het blad heeft aangespannen. Van Dijk is woedend omdat in de nieuwste Quote staat dat ze zou zijn afgekickt van een cocaïneverslaving. Quote stelde in de rechtszaal echter zes anonieme bronnen te hebben.

Volgens de advocaat van Quote heeft het blad niet lichtzinnig gepubliceerd, omdat deze zes bronnen zouden hebben bevestigd dat Van Dijk cocaïne gebruikte.

Een tweede bron, een vriend van een redacteur van Quote, vertelde bijvoorbeeld dat hij samen met Van Dijk en Mari van de Ven heeft gesnoven.

Quote heeft de rechter aangeboden om in vertrouwen en met uitsluiting van Van Dijk te vertellen wie de bronnen zijn. “Want als uitkomt dat je wat zegt krijg je nooit meer een baan op het Media Park. Dat is algemeen bekend.

Het blad heeft ook aangeboden om te bewijzen dat Van Dijk vlak voor haar huwelijk met Erland Galjaard in een afkickkliniek heeft gezeten.

De advocaat van Van Dijk ontkende in de rechtszaal dat de presentatrice ooit cocaïne heeft gebruikt. Ze eist een rectificatie en 15.000 euro schadevergoeding.

Alles waar ik voor sta; gezondheid, geluk, positiviteit, staat op helling. Mijn zoon moet op school zeggen dat ik niet verslaafd ben“, aldus Van Dijk volgens aanwezigen in de rechtszaal.

Van Dijk zegt ‘perplex’ te staan van alle aantijgingen. Ze vindt het dermate belangrijk om zich te verweren, dat de opnames van Moordvrouw zijn stilgelegd voor het kort geding. “Zestig man zit op mij te wachten.

Quote-reporter Mark Koster vond het verweer van Van Dijk opvallend: “Wendy zegt iets geks: ‘Ook al was ik afgekickt dan was die zin over doorgesnoven op huwelijk… Die dag was zuiver.

Gerelateerd:
Albert Verlinde tegen Quote: ‘Hoe durf je?’ (vandaag)
Wendy verbaast Quote: ‘In vlek kun je beter niet wrijven’ (donderdag)
Wendy van Dijk sleept Quote voor de rechter (donderdag)
Shownieuws-sterren in de bres voor Wendy van Dijk (woensdag)
Quote: ‘Grote kans dat cocaïnegerucht Wendy waar is’ (woensdag)
Quote reageert gelaten op woedende Wendy van Dijk (dinsdag)
Wendy van Dijk overweegt stappen tegen Quote (dinsdag)
‘Wendy van Dijk afgekickt van cocaïneverslaving’ (dinsdag)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen