DWDD sluit pop-up restaurant na twee avonden

Foto: AVRODe Wereld Draait Door sluit per direct de deuren van zijn pop-up restaurant. Het kan de hoge culinaire verwachtingen niet waarmaken. Dat heeft de VARA zojuist laten weten in een persverklaring. Het restaurant, recht tegenover de studio van het tv-programma, zou drie weken lang een aantal gerechten serveren die chef-kok Robert Kranenborg de laatste vijf jaar in het programma heeft bereid. “Het is helaas niet gelukt om de gerechten de finesse, smaak en allure te geven die we beloofden.

Kranenborg bereidde in de talkshow vaak vergeten, exquise gerechten uit de haute cuisine van weleer. Ze werden onlangs gebundeld in een kookboek en als feestelijke presentatie sloten DWDD en Kranenborg de handen ineen om tijdelijk een restaurant te openen.

De meer dan drieduizend gasten die hebben gereserveerd voor een plek in het restaurant, en van tevoren de menu-prijs van tachtig euro hebben betaald, krijgen hun geld terug.

De gasten die de eerste twee dagen in het restaurant hebben gedineerd, krijgen het bedrag van het menu teruggestort op hun rekening.

We hadden ons er op verheugd. Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer“, aldus DWDD.

Op de eerste avond van het DWDD Pop-Up Restaurant kwamen onder meer recensenten van het Parool en de Volkskrant eten. Zij schreven vernietigende recensies.

De populaire RTL-presentator Jan de Hoop liet vandaag weten dat hij zijn reservering bij het restaurant heeft geannuleerd vanwege de slechte kritieken.

Het sluiten van het DWDD-restaurant is de grootste flop ooit in de geschiedenis van het programma van Matthijs van Nieuwkerk, dat onder hoofdredactie van Dieuwke Wynia staat.

Lees ook:
Dineren in DWDD-restaurant kost 80 euro (10 november)
GeenStijl stelt Kamervragen over DWDD-restaurant (1 december)
DWDD mag restaurant niet meer promoten (3 december)
Parool vindt eten in DWDD-restaurant niet te kanen (gisteren)
Ook Volkskrant vindt DWDD-eten smerig (gisteren)
Jan de Hoop annuleert reservering DWDD-restaurant (vandaag)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen