Eddy Keur klaagt over ‘schijtsalaris’ Radio 538

Geplaatst op ma 30 mrt 2015 om 16:31

Radio 538-dj Eddy Keur vindt zijn baas, programmadirecteur Dave Minneboo, een ‘pannenkoek’, omdat hij hem een ‘schijtsalaris’ geeft. Dat vertelde hij dit weekend in zijn radioprogramma Show Zonder Naam, dat ’s nachts op de radio is. Keur ging tot verbazing van zijn co-presentator Edwin Noorlander helemaal los. “Ik heb er al een grap over gemaakt in het begin, maar het is natuurlijk een schijtsalaris wat je krijgt hier. Ik weet niet wat jij krijgt, maar ik kan er niet van rondkomen“, zei hij.

Volgens Keur heeft hij ‘alle reden om te klagen’. “Ik vind het wel schokkend. Wat je hier krijgt, vind ik echt schokkend. Dat is helemaal geen grap. Ik heb moeten onderhandelen als een idioot. Als ik iemand tot pannenkoek moet uitroepen, is hij dat. Mag ik dat zeggen?

De radio-dj doelt op zijn eigen baas. “Wie ik bedoel? De baas hier, natuurlijk, de directeur. Dave, ja. Hij is toch ook dj geweest vroeger? Dan weet hij wat het is om goed te verdienen.”

Keur maakt geen grapje. “Nee, even serieus. Ik heb het heel erg naar mijn zin hier en ik wil het heel lang blijven doen, maar voor het geld hoef je het hier niet te doen. Dus wat dat betreft, mensen, bel me!

Als Noorlander vertelt dat hij vier maanden geleden een salarisverhoging heeft gehad, ontploft Keur. “Heb je echt geld erbij gekregen? Ben je serieus? Nee! Jij gaat mij nu vertellen dat wij dit programma nu even lang doen en jij er wel geld bij hebt gekregen en ik niet?

Noorlander vindt dat Keur te ver gaat. “Dit kun je toch niet maken? Ik vind het niet kunnen. Ik vind het niet chic dat je dat op de radio doet.”

Het is gekscherend bedoeld, maar feitelijk vind ik het niet oké“, besloot Keur.

Het gerucht gaat dat Radio 538 Eddy Keur nu geschorst heeft. De radiozender heeft daar nog niet op gereageerd.

Show Zonder Naam is van maandag- tot vrijdagnacht te horen tussen 00.00 en 02.00 uur op Radio 538.
48 Reacties op “Eddy Keur klaagt over ‘schijtsalaris’ Radio 538”


 1. vraagje

  Wat zou hij verdienen? 6.000 P/m?

 2. Dean

  Hoe dom kun je zijn om het bedrijf waar je werkt zo publiek te schande te zetten. Maak dan gewoon een afspraak met je baas en uit je frustratie daar, maar toch niet op de radio? Hou het gewoon binnen de bedrijfsmuren zou ik zeggen.

  Die werkt dus niet lang meer bij 538.

 3. Dean

  Publiekelijk.

 4. Bas van Stapelberg

  Dan had hij ook zo stoer moeten zijn om het bedrag te zeggen.

 5. Anoniem

  Wat doet dat ouwe lijk bij een jongerenradiozender als 538. Radio10 hoort hij eigenlijk maar daar was hij ook al uitgeknikkerd

 6. RdB

  Hij verdient zonder enige twijfel meer dan ik en menig ander ‘normale’ Nederlander, dus wat zeurt ‘ie nou? Als hij niet kan rondkomen leeft hij kennelijk boven zijn stand.

 7. Kees

  Haha, prachtige radio toch van die ouwe relnicht ? Zo

 8. robin

  Mensen het is woensdag 1 april even door denken !

 9. WillemB

  tientje per nacht lijkt me meer dan genoeg voor Eddy

 10. Wes

  Eddy kennende was dit niet serieus.

  Ik gok gewoon dat een relletje wou voordat die op vakantie gaat (hij heeft nog heel wat vrije dagen staan)

 11. kampie

  show zonder dj

 12. Marc

  Gewoon een 1 april grap, maar hij heeft in deze periode ook nog vakantie, dus het komt allemaal wel erg mooi uit.

 13. H

  Veel hoogopgeleide mensen zouden met hem willen ruilen en zelfs voor de helft!

 14. Knoef

  wat verdient hij dan?

 15. A. Zijn

  @Knoef Hij kan er niet van rondkomen, dus dan zal dat wel rond het minimum loon liggen :)

 16. Greet

  flikker je toch lekker op

 17. David (2)

  Als 1 aprilgrap klagen over je salaris? Vet grappig idd zeg!

  Nee, ik denk niet dat dat het is. En over dat ‘rondkomen’ van zijn salaris. Als je 10 uur per week werkt hoor je daar ook niet van rond te kunnen komen. Dus OF proberen op een echt tijdstip op de radio te komen zodat je salaris stijgt of gewoon fulltime gaan werken.

 18. Johan Veerman

  Hallo; volg veel DJ’s en vind het een supersjow in de nacht die Eddy Keur. Lachen en helpt mij goed de nacht door. 538 handjes knijpen met deze gast. TOP!

 19. Chantal

  Echt een geweldig programma.. hoop dat eddy en edwin noorlander het wel samen blijven presenteren

 20. Dave Minneboo

  Eddie is een slechte dj.
  Een euro per uur is nog te veel.

 21. Wat

  Wie boven zijn stand leeft komt nergens mee rond.

 22. Rick van Weerd

  TOP die 2 samen in de nacht. Eddy haalt t beste uit Edwin en zichtzelf. Superleuke show waar ik met plezier naar luister en mijn vrienden ook. Heerlijk en weet niet of dit echt is, maar Keur is fucking top!

 23. Jan d H

  Geef deze bijna bejaarde DJ toch wat extra’s.
  Des te eerder kan hij met pensioen en hoef ik niet meer naar zijn infantiele grappen te luisteren.

 24. Gerda

  Eddy is FANTASTISCH, ik blijf soms gewoon op om te lachen, zo snel is hij, hij mag dus van mij meer verdienen!!!

 25. Bob

  Ik durf met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat Josje van K3 met die armetierige 3400 euro bruto per maand meer verdient dan Eddy. De verschillen in betaling in medialand zijn overigens vrij extreem. Van een miljoen voor Evers, tot een appel en een ei voor dj nobody. Al vind ik Eddy – je moet er van houden – zeker geen dj nobody, maar het is ook geen Evers.

 26. Kaaskijker

  Er mag wel eens wat meer aandacht voor de salarisongelijkheid bij commerciële stations. Ook bij RTL en SBS krijgen sommige presentatoren minder terwijl ze meer zenduren maken dan collega’s. En zeker voor stagewerkers.

 27. RADIOFAN

  Wij hebben een club van een aantal top dj’s en Keur staat er zeker in en hoog. Hij is totaal anders en onvergelijkbaar met welke dj dan ook. Dat maakt hem voor ons een superjock. 538 en KEUR gaan zo goed samen. Alles kunnen zeggen in de nacht. Als dit echt is moet de directie van 538 niet zo hypocriet zijn. Wel alle andere uitspraken van de afgelopen anderhalf jaar pikken en als vader baas op pikkie is getrapt gelijk schorsen. Kom op wees een vent en zet Keur op de dag met Edwin samen…echt topppp!
  Groeten aan Desiree trouwens hou van je schatje xx

 28. Hans

  Zal dit op dezelfde manier eindigen als de show met Rick van Velthuysen in de nacht? 538 is al lang geen station meer waar ze alles kunnen roepen. In de jaren 90 was Veronica FM nog vrijer dan 538 was met dat soort dingen.

 29. Edwin de Vries

  538 is mijn station. En sinds vorig jaar nog meer met DE SHOW ZONDER NAAM! Wat een fucking vette show is dat….iedereen moet luitsteren… supertof…en die vette directeur moet niet zo kinderachtig zijn ALS dit waar is….1 april kan ook, maar ondank datte super vette show en KEUR ROCKSSSSS!

 30. Andre

  Fragment iemand?

 31. Tim

  Fragment: http://media2.538.nl/uitzendingen/%5BListenBack_RADIO538%20%28DAGELIJKS%29%5D%20538-VRIJDAG%2020150327%200000.MP3

  Bij 45 seconden, rond 15 minuten en rond 34 minuten.

 32. Vincent

  Fragment: http://media2.538.nl/uitzendingen/%5BListenBack_RADIO538%20%28DAGELIJKS%29%5D%20538-VRIJDAG%2020150327%200000.MP3 (vanaf 34:00).

  Ik gok op een 1 april grapje, alhoewel het uur wel van de uitzending gemist pagina is gehaald.

 33. Anoniem

  Volgens het AD wordt hij geschorst.

 34. TME

  Oke even serieus.
  Hij verdiend stukke meer als ons.

  Denkt hij ook aan al die mensen die ontzettend graag ook maar een tiende, twintigste, honderste of duizendste van zijn salaris zouden willen..
  Die mensen die werkloos zijn of geen werk kunnen vinden..?

  Als dit een grap is, dan is dit de domste in zn hele carriere!

 35. Mediaprak

  Hoe oud is dhr Keur onderhand? Op radio Veronica en Nostalgia (5) zou hij niet misstaan, maar op een popzender? Genant!

 36. Alex

  Mediaprak, nooit geluisterd zeker.
  Hij is zo enorm snel met zijn grappen, daardoor sluit hij prima aan op een jongere doelgroep.

  De Show Zonder Naam en De Frank en Vrijdag Show zijn 2 enorm onderschatten programma’s op 538.

 37. Asjemenou

  Het overlijden van Midden In De Nacht Rick ook wel midnr, kwam vooral omdat sidekcik Erik Jan Rosendahl het jaar daarvoor was ontslagen bij 538 ‘wegens aflopend contract’ oftewel waarschijnlijk akkefietje tussen Rosendahl en de directie. Waardoor heel de formule van midnr weg was en nooit meer zo een succes is geworden. Ondanks dat ze 2x zijn genomineerd voor een Gouden Radioring, en dat voor een radio programma in de nacht.

 38. Don

  Over niveau gesproken, dat is hier ook niet zo best zo te lezen…:-(

 39. Anoniem

  Ik denk ook dat dit een grap is. Gezien zijn staat van dienst moet Keur allang ‘binnen’ zijn en hij lijkt me veel te door de wol geverfd om zo uit de school te klappen.

 40. dre

  Tip probeer het bij de ABN , Rabobank of de KPN daar strooien ze met miljoenen.

 41. Rob

  Net als elke dj: hij kan zijn bek niet houden. Over het paard getilde aap.

 42. Johannes

  @Dre: Alleen voor het hoger management. De gewone medewerkers bij banken verdienen heel normaal. En die Eddy is niet zo snugger, die zou het net tot koffiejuffrouw schoppen,

 43. Frans

  Het blijft vreemd dat zijn programma niet paste op het nieuwe station radio 10. Dan haalt Herbert wel ene Rob v.someren binnen . Dat is de wereld op zijn kop. Eddy zijn programma past daar wel. Nu loopt radio 10 weer tegen het zelfde probleem op wat de adverteerders en de doelgroep betreft.

 44. Marc

  @Frans: persoonlijke voorkeuren spelen hier een rol en dat mag nooit. Als iemand een goed programmamaker is en de luistercijfers voor je binnen sleept, want dat deed hij bij Radio 10 (toen nog Gold) wel in het weekend. Dan moet je gewoon persoonlijke voorkeuren overboord zetten.

 45. Anoniem

  Een dj met een schijtstem en schijthoofd verdient ook niet meer dan een schijtsalaris.

 46. Thomas

  Eddy heeft op FB laten weten dat het een 1 april grap is.

 47. BRAAK

  Meneer Keur is een vieze man die ooit met een andere vieze man vieze handelingen op de 06 betaaltvbuis, vergeten Eddy?

 48. Lange Jan

  Zou me niets verbazen als dit een 1 april grap is, maar als het serieus is dan is dit het slechtste wat je kan doen.

  En waar zeurt de man over, is nog te veel voor 2 uurtjes per nacht slap lullen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.