Utopia valt door mand in Duitsland: in scène gezet

Foto: EODe John de Mol-show Utopia is compleet door de mand gevallen in Duitsland. Het realityprogramma, daar ‘Newtopia’, blijkt helemaal geen realityprogramma. Dat melden Duitse media vandaag. Op de livestream van Newtopia was per ongeluk te zien én te horen hoe een productiemedewerkster een uur lang overleg voerde met de kandidaten. Tijdens dat overleg werd ook gezegd dat dit soort geheime ontmoetingen ook bij het Nederlandse origineel plaatsvinden, schrijft Bild.

Tijdens de vergadering tussen de medewerkster van Talpa en de kandidaten werd onder meer gesproken over wat de kandidaten in de komende periode zouden moeten gaan doen. Zo opperde Talpa onder meer om een tattoo-shop te openen.

Het was uiteraard niet de bedoeling dat de ontmoeting gefilmd zou worden, aangezien Utopia wordt neergezet als realityprogramma. Daarom vond de vergadering om twee uur ’s nachts plaats en stonden de camera’s ergens anders op gericht. Eén camera werd echter vergeten.

Duitse kijkers hebben woedend gereageerd op het kijkersbedrog en de Duitse tv-zender Sat.1 is zelfs met een verklaring gekomen, waarin ze deze stap van producent Talpa zegt te betreuren. “Deze actie werd niet met Sat.1 besproken.

Volgens Sat.1 was de productiemedewerkster dronken. “Zulke gesprekken zijn niet in het belang van Sat.1”, aldus de zender, die maatregelen aankondigt.

Duitse media noemen Newtopia nu ‘Faketopia’. Veel media suggereren dat Talpa wanhopig probeert om wat aan de dalende kijkcijfers te doen.

Lees meer op de website van het Duitse Bild.

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen