‘Jan Roos mishandeld in opdracht van politie-informant’

Jan Roos is erachter gekomen dat zijn buurman in Bergen een politie-informant is. Het gaat om dezelfde buurman die hem vorig jaar in elkaar heeft laten slaan. Dat meldt de opiniemaker op Twitter. Jan haalde een jaar geleden het nieuws toen hij voor zijn woning mishandeld werd, naar eigen zeggen in opdracht van zijn buurman, die hij toen omschreef als ‘een bekende drugsdealer in het dorp’. Nu is Jan er naar eigen zeggen achtergekomen hoe de vork nou daadwerkelijk in de steel zit.

De opiniemaker is hoogst verbaasd. “Naast mij woont een drugsdealer, die mij in elkaar heeft laten slaan. Ik verbaasde me waarom politie en justitie niets deden. Nauwelijks onderzoek, snel de zaak sluiten en zelfs een mogelijke dader laten lopen. Politieagenten zeiden mij dat de man gedoogd wordt. Waarom?

Dat heeft Jan nu ontdekt. “Nu ben ik ter ore gekomen dat het Noord-Hollands Dagblad een artikel over de zaak wilde schrijven, maar dat dit door de hoofdredactie is teruggetrokken. Wat blijkt. De man is een politie-informant en dat mag niet bekend worden. Dus je mag kinderen drugs verkopen en mensen laten mishandelen in ruil voor wat informatie.

Het is bizar, aldus Jan. “Gezinnen gaan kapot, mensen voelen zich onveilig, buurt verpaupert en kinderen worden junk. Voor een beetje informatie van een halve gare dealer. Met goedkeuring van justitie. En dan de media die dat achterhouden. Wat een clusterfuck.

Brengt hij zijn buurman niet in gevaar door te onthullen dat hij een politie-informant is? “Zeker. En ik hoop dat het hem veel ellende oplevert.

Foto: Veronica

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen