Sander Schimmelpenninck op reis met Wierd Duk

Geplaatst op zo 13 sep 2020 om 11:15

Sander Schimmelpenninck is een keer op reis geweest met Wierd Duk, nu zijn ‘domrechtse’ aartsrivaal. Hij was destijds best aardig. Dat vertelt de alfakakker in zijn schandaalpodcast De Zelfspodcast. Wierd heeft een dochter die in 2014 nog zestien jaar oud was en toen vond de reis plaats, zo vertelt Sander. “Ik was ooit in Israël met Wierd Duk en zijn dochter van 16. Dat is een ontboezeming. Het was een studiereis. Dat is echt zo. Het was met El Al of weet ik veel“, aldus de Quote-baas.

Het was een journalistenreis, vertelt Sander. “En toen was Wierd Duk nog niet gek en die had zijn dochter meegenomen. Een ontzettend leuke reis en Wierd Duk was toen eigenlijk toen ook een hele fijne man. Het was gewoon heel gezellig.”

Het viel Sander toen al op dat Wierd echt een smartphone-addict is. “Zijn dochter was mee en die zei toen ook al tegen haar vader: ‘Leg die telefoon nou weg. Doe even normaal man, je bent de hele tijd met die Twitter-zooi bezig.’ Dat staat echt symbool voor de manier waarop verschillende generaties daarmee omgaan.”

De Telegraaf-journalist is echt een typische boomer die de hele dag losgaat op Twitter, meent hij. “De Z-generatie zijn superleuke kinderen. Ze zijn opgegroeid met social media, dus kunnen daarmee omgaan.

Zij zeggen tegen hun eigen ouders die helemaal losgaan op Facebook en Twitter – het zijn de oudjes die in fake news trappen – van: joh, zou je je telefoon niet eens een keer neerleggen?

Zelf is Sander overigens ook een Twitter-addict. Hij gebruikt het sociale medium als uitlaatklep voor al zijn frustraties. Zo gaat hij ook regelmatig los op Wierd. Laatst kreeg hij daar nog ruzie over met Fidan Ekiz.

Foto: NPO, RTL
37 Reacties op “Sander Schimmelpenninck op reis met Wierd Duk”


 1. Per Huismans

  Gaan jullie nu alles wat hij zegt in zijn sneue podcast uitschrijven? Hup we hebben weer een artikel.

 2. Curryworst

  Wierd Duk heeft een behoorlijk staat van dienst en een uitgebreid cv.
  Bij Sander Schimmelpeen zijn de teelballetjes nog niet eens ingedaald.

 3. Jantje met de pet

  Alfa kakker Wierd Duk en Sander Schimmel, jut en jul.

 4. Hermann Boring

  Ik zou dat niet prettig vinden, Sander in de buurt van mijn 16-jarige dochter.

 5. Tini Prikkeldraad-Kots ter Spin

  Graafje von Schimmelpinkje lijkt een oog te hebben voor jonge meisjes. En denkt zich als uiterst rechtse Corpsbal alles te kunnen permitteren. Kijk uit voor deze arrogante kwal, meisjes!

 6. Ard

  Weird Duk is ook echt een aluhoedje geworden, hoe zo’n toch inteligente man zo kan radicaliseren. Alles met een andere mening zet hij ook op blok dus dat verklaard zijn misvormde wereldbeeld wellicht.

 7. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  16 jaar is niet te oud voor Sander.

 8. Woordkunstenaar Sjors van Kempen

  *net te oud*

 9. Sjaak echt

  Toch opvallend dat Sander Schimmelpenninck het zoveel over de 16 jarige dochter heeft.

 10. b

  Voor Wierd Duk is twitter zijn verdien model om zijn aanhang te verblijden met nostalgisch jaren 60 verpakkings nieuws.

 11. Xavier

  Niet vreemd dat Sander Wierd aardig vond, nu is Wierds dochter veel te oud voor hem dus dat hoeft ook niet meer.

 12. Jantien Visser

  Waarom staat er nog steeds van alles vermeld over die kwal van een Schimmelpenninck. Heb het idee dat MC dit gewoon leuk vind om wat op te hitsen.

 13. Alice

  Sander Schimmelpenninck vind ik een vieze oudere vent die je als ouders heel goed in de gaten moet houden.

  Sander Schimmelpenninck wil ik zeker niet in de buurt van mijn puber dochters hebben.
  Ik vertrouw deze griezel namelijk niet. Hij lijkt een obsessie te hebben voor jonge meisjes deze ouwe viezerik.

 14. Beppie Rotjeknor

  Als sociaaldemocraat columnist moet je altijd wat dikker aanzetten en overdrijven net als Youp die zijn eigen leven beschrijft.

 15. Teuntje

  Was zn dochter ook lekker??

 16. BradgeTV

  Merkwaardig dat die Sander de nadruk legt op het feit dat Wierd’s dochter er ook bij was en haar minderjarige leeftijd graag benoemd. Het had niet gehoeven en toch doet die viezerik het. Ieder ander had gewoon gezegd dat hij of zij op reis was met Wierd en misschien even tussen neus en lippen door eenmalig benoemen dat zijn kind ook mee was op reis.

  Bedankt voor het lezen, tot de volgende keer!

 17. Henk

  Wat een onzin. Wierd is top.

 18. Lisa

  vreemde eend…

 19. Elmar Mol

  Wierds ex Fidan. Dat zegt genoeg over de domrechtse Duck.

 20. Elmar Mol

  @Bradge tv.
  Misschien weet hij wel meer over Ducktape. Misschien benoemt hij daarom haar leeftijd. Ik zal Lange Frans wel ff vragen of hij het wil googlen.

 21. Nick

  Die vieze dwerg met een meisje van 16 op reis.
  Als er maar niks raars gebeurd is..

 22. Charrel Kip

  schimmel zoekt schimmel

 23. Gerda

  Ik begin meer en meer de indruk te krijgen dat die dwerg Schimmelpenninck een pedofiel is.

 24. Pooier

  @Gerda
  zo 13 sep 2020 om 14:23

  Als jij die indruk hebt, dan zal je er beslist niets op tegen hebben dat ik hier mededeel dat jij een prosti bent die er bekend om staat forse korting te geven aan onschuldige jongetjes onder de vijftien jaar.

 25. Jantje met de pet

  @Pooiertje: Even rustig of je bent voor mij.

 26. De Nederlandse helden die strale overal

  1. Wierd (omdat hij alles behalve weird is) 2. Sander (zette pedofilie op de kaart) 3. Akwasi (werd vriendin bij het OM; door lekker voor haar te koken?) 4. Jan Roos (spreekt voor zich) 5. Saskia van Noort (want domlinks heeft toch ook een held nodig?) 6. Jantje met de pet (knettert er lekker op los) 5. Sylvana (dankzij haar krijgen jongens naast een hpv-vaccinatie ook menstruatieverlof)

 27. Jantje met de pet

  De Nederlandse helden zijn uitgestraald te veel Jomanda.

 28. Een trotse huisvrouw

  Ik vind kabouter Sander behoorlijk vies. Hij doet ook net alsof hij de beste is, de slimste is, hij mag ook iedereen beledigen die het niet met hem eens is of kritiek op hem hebben, hij heeft iets tegen vrouwen volgens mij, hij heeft geen kinderen deze slapjanus die geen leuke vader kan zijn want een verknipte narcist als vader is dodelijk voor kinderen, deze kleinzielige slapjanus is nog steeds niet getrouwd vanwege bindingsangst vermoed ik, maar kabouter Sander meent wel te weten hoe vrouwen een carrière moeten hebben want ze werken te weinig. Kortom, Sander is een totaal verknipte narcistische pedo in mijn ogen die maar beter niet kan trouwen en al helemaal geen kinderen moet nemen. Arme vrouw en arme kinderen om zo een malloot als man en vader te moeten hebben.

 29. Momo

  Junkie Sander is allesbehalve gezellig.

 30. Sam

  @ Een trotse huisvrouw
  Sander is al bijna te oud om nog kinderen op de wereld te zetten. Welke leuke vrouw wil een relatie met deze zielige boze kabouter die op te jonge meisjes valt.

 31. AlexF

  Soort WC eend

  Schimmel Duk

 32. Joe Banana

  Wierd Duk is een gerespecteerd journalist en historicus en critici als kereltje Schimmelpenninck zouden eens de moeite moeten nemen om zijn Telegraaf podcasts te beluisteren. Ze zouden dan tot de conclusie komen dat Wierd Duk alles prima op een rijtje heeft en ik zou wensen dat er meer journalisten van dit kaliber zouden rondlopen.

 33. HBaz

  Hopelijk was het een lekkere dochter.

 34. De Dochter van

  Ik vind Sander lief.

 35. Alexia

  Ik vind Sander ook lief.

 36. Haider Jurgen

  @Sjaak echt, dat viel me ook op!! Hij heeft het weer over een tiener meisje. Volgens mij is ie pedo. Anders ben je niet zo obsessief bezig met 16 jarige meisjes als je zelf veertig bijna bent.

 37. Stichting Martijn.

  Sander Schimmelpenninck, dom-links!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor het reageren op artikelen van Mediacourant gelden huisregels. Lees de policy.

Let op: Reacties aan Mediacourant of vragen over redactionele keuzes kunt u slechts toesturen via het mailformulier.

Ziet u een ongepaste reactie? Laat het graag weten via het mailformulier of door een reactie te plaatsen met daarin het woord "moderatie". Reacties met daarin het woord "moderatie" worden automatisch vastgehouden en zijn daardoor niet zichtbaar voor overige bezoekers.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.