Sander Schimmelpenninck op reis met Wierd Duk

Sander Schimmelpenninck is een keer op reis geweest met Wierd Duk, nu zijn ‘domrechtse’ aartsrivaal. Hij was destijds best aardig. Dat vertelt de alfakakker in zijn schandaalpodcast De Zelfspodcast. Wierd heeft een dochter die in 2014 nog zestien jaar oud was en toen vond de reis plaats, zo vertelt Sander. “Ik was ooit in Israël met Wierd Duk en zijn dochter van 16. Dat is een ontboezeming. Het was een studiereis. Dat is echt zo. Het was met El Al of weet ik veel“, aldus de Quote-baas.

Het was een journalistenreis, vertelt Sander. “En toen was Wierd Duk nog niet gek en die had zijn dochter meegenomen. Een ontzettend leuke reis en Wierd Duk was toen eigenlijk toen ook een hele fijne man. Het was gewoon heel gezellig.”

Het viel Sander toen al op dat Wierd echt een smartphone-addict is. “Zijn dochter was mee en die zei toen ook al tegen haar vader: ‘Leg die telefoon nou weg. Doe even normaal man, je bent de hele tijd met die Twitter-zooi bezig.’ Dat staat echt symbool voor de manier waarop verschillende generaties daarmee omgaan.”

De Telegraaf-journalist is echt een typische boomer die de hele dag losgaat op Twitter, meent hij. “De Z-generatie zijn superleuke kinderen. Ze zijn opgegroeid met social media, dus kunnen daarmee omgaan.

Zij zeggen tegen hun eigen ouders die helemaal losgaan op Facebook en Twitter – het zijn de oudjes die in fake news trappen – van: joh, zou je je telefoon niet eens een keer neerleggen?

Zelf is Sander overigens ook een Twitter-addict. Hij gebruikt het sociale medium als uitlaatklep voor al zijn frustraties. Zo gaat hij ook regelmatig los op Wierd. Laatst kreeg hij daar nog ruzie over met Fidan Ekiz.

Foto: NPO, RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen