Gordon opent beerput in showbizzinterview van het jaar

Foto: TROSJeroen Pauw heeft zijn belofte ingelost: de seizoensopener van 5 Jaar Later, die maandagavond 915.000 kijkers trok, was inderdaad spectaculair. Zijn gast Gordon deed de ene onthulling na de ander. Zo verklapte hij de ware reden van zijn vertrek bij de Toppers: René Froger. “Ik heb nu al die jaren mijn mond gehouden en ik heb de meest afschuwelijke dingen meegemaakt met die man. Hij had zo’n enorm drankprobleem dat hij alles en iedereen verrot schold. Iedereen die op z’n pad kwam…

Het was ‘angstaanjagend’, aldus Gordon. Twee maanden voordat Gordon met de Toppers naar het Songfestival ging, werd hij midden in de nacht door een dronken Froger uit zijn huis in Marbella gezet. “Toen wilde ik eigenlijk al stoppen, maar met dat veel te grote hart van mij is dat weer goed gekomen. Dat is gewoon een feit.”

Gerard Joling is bij de Toppers gebleven voor het geld, meent Gordon. Ook hij en collega-Topper Jeroen van der Boom hebben volgens hem last van Froger. “Jawel, tot op de dag van vandaag, maar die spelen mooi weer. Elke keer als ik ze op televisie zie, denk ik: ik weet precies hoe het is: monsterlijk.

Van der Boom is door Gordon zelf binnengehaald. “Als het paard van Troje, want die heeft net zo lang aan mijn poten lopen zagen totdat ik echt het pand verliet. Het mooie is dat hij nu in hetzelfde schuitje zit. Hij maakt ook alleen maar dat soort toestanden mee met Froger. Maar wat zou jij doen voor zes ton?

Na het vertrek van Gordon heeft Van der Boom bedongen dat er tijdens de Toppers-concerten geen flashbacks met Gordon getoond mogen worden. “Hoe zielig ben je dan? Dan ben je toch zielig? Wat ben je dan voor iemand?

Gordon vertelde verder dat hij een vrouw zwanger heeft gemaakt, maar dat ze abortus heeft gepleegd, dat hij sociaal geïsoleerd raakt in zijn huis in Blaricum en dat hij vlagen heeft van bipolariteit.

Reacties

Op Twitter is verrast gereageerd op de uitzending. “De beerput gaat open“, zegt Wouke van Scherrenburg. “Ik zat op het puntje van mijn stoel. Geweldig gesprek was dit.

Tofik Dibi noemt het een ‘meesterlijk interview’ en ex-BNN’er Zarayda Groenhart zegt: “Sinds lange tijd weer de urgentie om ‘analoog’ tv te kijken. Moet. Blijven. Kijken.

Volgens Shownieuws-ster Maurice Wijnen kunnen de showmedia weer een paar weken door en Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom spreekt van een ‘ijzersterk interview’.

Tv-recensent Haro Kraak merkt vandaag in de Volkskrant op dat de hele familie Froger, inclusief kinderen, maandagochtend nog in Koffietijd zat. “René moest zelf ook hard lachen, want het ging over alcohol, en daar houdt hij wel van. Maar als hij die avond naar NPO 1 heeft gekeken, is het lachen hem vergaan.

Gordon zoekt wel vaker de aandacht, aldus Kraak. “Het gekke was: voor het eerst geloofde ik hem.

Fred van Leer: “Ik ben heel benieuwd naar Shownieuws en Boulevard dinsdagavond.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen