Merel Ek terug in VI na schoffering door Johan Derksen: ‘Onzin!’

Merel Ek is na de enorme schoffering door Johan Derksen weer teruggekeerd in Vandaag Inside. Ze pakt hem hard aan over onzin die hij verspreidt. “Jij komt uit de jaren 60!”

Johan Derksen en Merel Ek © SBS

Johan Derksen heeft een week lang zijn ongekend achterhaalde denkbeelden over zwangerschapsverlof verspreid. En passant merkte hij op dat collega Merel Ek er bij een eventuele zwangerschap rekening mee moet houden dat ze haar baantje als politiek verslaggever van Vandaag Inside kwijtraakt. Oftewel: keiharde zwangerschapsdiscriminatie.

Merel slaat terug

Het is natuurlijk bij wet verboden, dus Merel neemt daar geen genoegen mee. Ze zat gisterenavond voor het eerst in Vandaag Inside na de lelijke opmerkingen van Johan. “Ik werk gewoon en als ik zwanger word, dan neem ik zwangerschapsverlof en dan kom ik gewoon weer terug.”

De uitspraken van Johan dat zwangere vrouwen desastreus zijn voor een werknemer, slaan volgens Merel nergens op. “Ja, ik weet niet wat dat was hier de hele week, maar er werd de hele tijd geroepen dat de ondernemer er dan financieel aan onderdoor gaat, maar het UWV betaalt gewoon alles. Honderd procent.”

De jaren 60

Johan, die juist al dagen roept dat zijn collega’s aan tafel niet over de juiste kennis beschikken, beseft opeens dat hij onzin heeft verspreid. “Ja, nú is er een regeling.”

Merel: “Sinds 2001 ofzo volgens mij al!”

Oertijdorakel Johan: “Maar in de tijd dat ik met dat bijltje hakte was die regeling er helemaal niet en kwam alles op kosten van het bedrijf.”

Merel: “Wanneer hakte jij met dat bijltje?”

Wilfred lachend: “De jaren 60, moet je aan denken.”

Ingewikkeld

René van der Gijp begint te lachen. “Hahahaha!”

Merel: “Nee, maar het gaat er dus om: er werd hier de hele tijd gedaan alsof dat nog steeds zo is, maar het UWV betaalt gewoon honderd procent van het dagloon van degene die met zwangerschapsverlof is. Je moet inderdaad dan iemand anders even ter vervanging regelen. Dat is misschien organisatorisch wat ingewikkeld…”

Johan: “Dat wordt pas ingewikkeld als diegene heel goed is.”

Googelen

Merel vindt dat de mannen van VI slordig zijn geweest. “Als het élke keer wordt genoemd en je kunt het gewoon even googelen, dan is het wel goed om even mee te nemen.”

Google? Zit dat ook op Johans schrijfmachine? Merel streng: “En jij zegt ook de hele tijd: ‘Zes maanden!’ Een vrouw is niet zes maanden uit de running. Dat is drie à vier maanden en dan ben je gewoon weer up and running!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Johan Derksen die consequent in de bres springt voor tv-bobo's met wangedrag: een act of authentiek?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen