Arjen Lubach met ontzéttend valse grap over Jeroen Pauw: ‘Ohhh!’

Arjen Lubach heeft in zijn avondshow een héle valse grap gemaakt over Jeroen Pauw. Het leidt onmiddellijk tot oh-geroep in de studio van de talkshowhost. “Ja, dat is heftig voor hem!”

Arjen Lubach en Jeroen Pauw © NPO

Het stoort Arjen Lubach ontzettend dat Schiphol nog niet ontmanteld is. Hij had er gisterenavond een lang item over in zijn programma De Avondshow. De presentator vindt het belachelijk dat de luchthaven fungeert als hub, een knooppunt voor vliegreizigers uit heel Europa. Er werd een fragmentje ingestart uit een oude tv-reeks van Jeroen Pauw.

Valse grap

Arjen leidt het item van Jeroen, die iemand interviewt op Schiphol, als volgt in: “Probeer dat maar eens uit te leggen op tv. Dan wordt er voor de echte Schiphol-experience meteen een krijsend kind neergezet.”

We zien Jeroen geprikkeld kijken als zijn tv-interview wordt verstoord door een huilend kind. Daarna maakt Arjen een heel valse grap: “Ja, stop maar even. Het is wel heftig voor Jeroen Pauw. Bij elk krijsend kindje beseft hij dat het statistisch gezien waarschijnlijk van hem is.”

Supercool

Hoe dan ook: door naar Arjens inhoudelijke punt. Hij wil onze nationale luchthaven decimeren. “Schiphol zorgt voor heel veel overlast, om nog maar te zwijgen van de milieuschade, dus het zou goed zijn en logisch om Schiphol wat kleiner te maken.”

De Schiphol-schimper briest: “Ooit was vliegen supercool, maar dat is honderd geleden en toen wisten we nog niet hoe slecht vliegen was.”

Hét alternatief volgens Arjen? Vliegen via Frankfurt… Een extra tussenlanding, maar dan ergens anders: kennelijk precies wat de planeet nodig heeft.

Fragment

Het item van Arjen:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Raakt Arjen Lubach een beetje uit de mode?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen