Margreet Reijntjes confronteert Gordon keihard: ‘Wie de bal kaatst!’

Margreet Reijntjes, een van de presentatrices van NPO Radio 1, heeft op de radio een vrij pittig interview gehad met Gordon. Ze houdt hem hierin een spiegel voor. “Wie de bal kaatst!”

Gordon en Margreet Reijntjes © NPO

Als Gordon kritiek krijgt dan weet je één ding zeker: hij wordt woest én gaat in de slachtofferrol. En daar confronteert presentatrice Margreet Reijntjes hem fijntjes mee in een lang interview in het programma De Perstribune op NPO Radio 1. Zij is niet zo van de flauwekulletjes en merkt op: “Een hand in eigen boezem is altijd belangrijk in het leven.”

Veel gedoe

Margreet vindt dat Gordon dat ook wat vaker moet doen. “Jij bent ook iemand om wie veel gedoe heen hangt, die ook regelmatig over collega’s dingen zegt die niet per se heel erg geapprecieerd worden en die ook als jurylid heftig was. Zou het kunnen dat het ook met jezelf te maken heeft?”

Daarop zegt Gordon met moeite: “Zeker. Ik denk dat het ook daarmee te maken heeft. Ik denk dat ze denken van: ja, maar hij zegt zelf natuurlijk ook het nodige. Nou moet ik heel eerlijk zeggen dat ik dat al jaren niet meer doe. Ik bedoel: ik ben al negen jaar geen jurylid meer. Maar het is iets dat blijft hangen.”

Negatieve dingen

Gordon zegt de negativiteit van de media te hekelen, maar zelf is hij óók regelmatig negatief, vindt Margreet. “Het is niet zo dat je de afgelopen jaren helemaal niet ook wel eens negatieve dingen zegt over collega’s.”

De entertainer daarop: “Ja, maar weet je, dit heb ik geleerd over mezelf de afgelopen tijd: niet meer reageren. Ik ben natuurlijk een heel makkelijk slachtoffer. Ik ben een flapuit. Ik zeg alles wat in me opkomt en ik heb niet echt een filter, dus dat filter is gewoon heel dun.”

Fascinerend

Oftewel: Gordon ziet zichzelf als slachtoffer. Margreet: “Maar hoe verklaar je dat? Dat vind ik gewoon fascinerend. Want je bent kwetsbaar. Dat is wat je zegt. Het raakt je als dat gezegd wordt over je. Hoe rijm je dat dan met de Gordon die zelf ook zo nu en dan meedogenloos kan zijn?”

Als híj het doet is het wél grappig, legt Gordon vervolgens uit. “Ja, is het echt meedogenloos? Ik denk dat er bij mij toch een hoop satire in zit. Je zal mij nooit echt iets horen zeggen om echt iemand de grond in te boren. Ik denk dat dat meer iets is uit satire, uit een grap.”

Respectloos

Margreet vindt het opvallend dat Gordon de mannen van VI ‘respectloos’ noemt. “Vind jij dat jij op jouw beurt wél mensen altijd met respect hebt behandeld? Er zijn natuurlijk heel veel dingen gebeurd, dingen die je hebt geschreven in je boek over mensen die daar woedend over waren. Dus wie de bal kaatst… Je kent de uitdrukking.”

Gordon: “Ja, I know, I know. Dat boek, moet ik eerlijk zeggen, dat was niet het meest handige gezet in mijn leven geweest. Maar wat erin staat is wel mijn waarheid en of het respectloos is, dat weet ik niet. Ik heb gewoon bepaalde dingen gezegd en die neem ik ook niet terug.”

Harteloos

Heeft Margreet wel door dat Gordon hier het grote slachtoffer is? Hij benadrukt het nogmaals: “Ik vind mezelf onevenredig benadeeld door de media. Echt op een hele harteloze, smakeloze manier.”

Margreet: “Nou ja, goed, dat is een beetje mijn punt, dat ik denk: moet jij dan ook excuses aanbieden aan anderen eigenlijk?”

Gordon: “Nou ja, weet je, in de periode dat ik in de kliniek heb gezeten voor drank en drugs, moet je sowieso je excuses aanbieden. (…) Dat heb ik ook allemaal gedaan. Ja, heel veel mensen die ik heb geconfronteerd met drank en drugs. Niet gebeld, maar geappt.”

Door de productie

Margreet heeft ter voorbereiding op het interview nog wat oude fragmentjes gekeken. “Ik zie op YouTube hoe jij tekeer ging als jurylid bij Idols en dingen over hun uiterlijk zei… Nou, dat ging best wel heel erg ver, hoor Gordon. Dat vind je nu ook wel gênant als je dat terugkijkt?”

Nou ja, ook dát was niet zijn schuld, besluit Gordon. “Ik moet ook heel eerlijk zeggen… Het werd ook wel een beetje gevoed door de productie, want hoe meer ik zoiets zei, des te machtiger ze het vonden.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen