Mark Koster vindt Marieke Elsinga triest: ‘Geen gevoel voor klasse’

Mediajournalist Mark Koster vindt dat Marieke Elsinga ’totaal ongevoelig’ is en ‘geen gevoel voor klasse’ heeft. “Ze is totaal ongepast en ook gewoon neerbuigend”, luidt zijn oordeel.

Marieke Elsinga en Mark Koster © RTL

Marieke Elsinga heeft een buitengewoon roerige week achter de rug. De presentatrice maakte op Qmusic heel lelijke opmerkingen over het overlijden van Def Rhymz. En het ergste? Het was geen slip of the tongue. Ze vroeg zich twee dagen op rij af of ze zijn hit Zakken, met daarin de passage ‘zak, zak, zak’, zullen draaien als de kist van Def zakt.

Vlees noch vis

De rel is een beetje gaan liggen, maar mediajournalist Mark Koster is definitief op haar afgeknapt. “Ja, zij is dus het vleesgeworden vlees-noch-vis-type en die ging uit de bocht”, zegt hij in de podcast De Juice Show.

Ja, beaamt zijn co-host Yvonne Coldeweijer. “Die heeft blijkbaar een neiging om haar persoonlijkheid tegenkleur te geven. Wat die andere meid Airen (Mylene, red.) ofzo ook altijd deed.”

Heel shocking

Wat bedoelt Yvonne precies? “Die heeft dan ineens van die uitspraken om natuurlijk een soort van neer te zetten van: ik word niet voor niks betaald, ik wil zorgen dat ik mijn baan behoud, dus ga ik met mijn saaie persoonlijkheid af en toe iets zeggen dat heel shocking is. Er is totaal over nagedacht.”

Bij Marieke gaat het dus om die nare Def Rhymz-grap. “Ik vind dat niet een grap. Het was ook niet een grap. Kijk, een grap heeft een bepaalde komische timing. Wat zij deed was gewoon naar doen, gemeen doen en iets lelijk zeggen over iemand.”

Geen klasse

Mark vindt Marieke een hele ordinaire vrouw, iemand zonder gevoel voor stijl en klasse. “Het is totaal ongevoelig, het is totaal ongepast en het is ook gewoon neerbuigend. Het is ook dat ze denkt: ach, die man Def Rhymz, wie was dat? Het is ook hautain. Ze heeft helemaal geen gevoel voor klasse.”

Yvonne: “Ze liet ook duidelijk merken van: ik vind dit helemaal niks, ik heb niks met die vent, ik vind zijn muziek knudde. Zo begon ze eigenlijk. Heel negatief over hem, wat ik al niet zo heel chic vind als iemand nog geen 24 uur geleden is overleden.”

‘Hou je smoel!’

Marieke moet gewoon d’r muil houden, vindt Yvonne. “Ik vind het ook wel raar als iemand overleden is dat je dan zegt dat je hem niet mocht of zoiets. Dan denk ik: hou gewoon je smoel. Het past ook helemaal niet bij haar. Hou je mond. Ga je kat aaien ofzo meid.”

Mark begrijpt Yvonne: “Het is te oppervlakkig voor woorden. Ze is alleen maar met zichzelf bezig. Het is afschuwelijk. “

Yvonne: “Ze is best wel asociaal. En dan denkt ze nog dat ze edgy is. Nee hoor!”

Gepocheerd ei

Mark vindt de Instagram-pagina van Marieke ook verschrikkelijk. “Dat is een soort van: kijk mij eens leuk zijn. Ik las: ‘Ik nam het broodje avocado met gepocheerd ei, maar dan zonder gepocheerd ei.’ En dan zie je een foto van haar met zo’n broodje in een hotel. Wat kan mij het schelen?”

Yvonne: “Wie heeft haar verteld dat zij grappig is? Hou eens op.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marieke Elsinga bood excuses aan na grap over overlijden Def Rhymz: oprecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen