‘Marieke Elsinga maakte walgelijke grap omdat ze weg wil bij Q’

Marieke Elsinga heeft veel mensen verbaasd met haar walgelijke grap over het overlijden van Def Rhymz, omdat het zo ontzettend out of character is. “Misschien wil ze wel weg bij Qmusic.”

Marieke Elsinga © BNNVARA

Ze is wel de laatste van wie je zo’n foute en ongepaste grap verwacht: Marieke Elsinga. Ze staat toch een beetje bekend als iemand die een beetje beige is, een beetje vlees noch vis, niet erg uitgesproken. Maar over het overlijden van Def Rhymz heeft ze tot tweemaal toe een zeer heftige en respectloze grap gemaakt. Inmiddels heeft ze al sorry gezegd.

Marieke is geen Ruud

Waarom zegt Marieke zoiets? Patrick Kicken, de belangrijkste radiocolumnist van ons land, sluit niet uit dat ze gewoon voorsorteert op een vertrek bij Qmusic. “Dat Ruud de Wild zoiets zou zeggen is nog enigszins te verwachten, maar Marieke de Braafste?!”, schrijft hij in zijn column voor Spreekbuis.

Marieke heeft zich tweemaal op de radio afgevraagd of ze ‘zak, zak zak!’, een passage uit Defs grootste hit, zullen draaien als zijn kist zakt. “Mijn God Marieke, dat je het denkt is een ding, maar dat je het hardop roept in je ochtendshow een hele foute tweede.”

Leuke buurmeisje

Het is geen geheim dat de ochtendshow van Q, met Mattie Valk en Marieke, heel erg gekunsteld is. Gescript. Deze grap past daar niet bij. “Vooral omdat dit helemaal niet past bij jouw ‘on-air character’ dat zo voorzichtig én voorspoedig gepositioneerd is als ‘dat leuke buurmeisje van hiernaast dat van katten houdt’.”

Wat zegt dit volgens Patrick? “Iets in mij zegt dat Marieke het gewoon beu is, dat vroege opstaan en de mama uithangen. Misschien probeert ze zo wel onder haar contract bij Qmusic/DPG uit te komen.”

’s Middags bij Frank

Als Marieke op straat gezet wordt, dan is ze een stuk vrijer om te gaan en staan waar ze wil, aldus Patrick. “Dan kan ze volgende week mooi eens koffie gaan drinken op de Bergweg waar Radio 538 gevestigd zit. Lekker ’s middags bij Frank Dane mee gaan zitten lachen en wie weet kan ze daar haar eigen ‘humor’ meer kwijt.”

Is dit niet een béétje vergezocht? “Ik snap het echt niet dat ze tot twee keer toe zo uit de bocht vliegt live on-air, daar moet meer aan de hand zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga die ochtendshow überhaupt volhoudt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen