Heeft Marieke Elsinga echt spijt? ‘Dit is wat ze exáct zei op de radio’

Het zat er al aan te komen: Marieke Elsinga is diep door het stof gegaan na de ophef over haar kotsmisselijke grap. Hoe gemeend zijn dit soort plichtmatige BN’er-excuses eigenlijk?

Marieke Elsinga en Mattie Valk © RTL

Marieke Elsinga heeft op de radio een verwerpelijke grap gemaakt over het overlijden van de geliefde artiest Def Rhymz (53). Ze vroeg zich giechelend af of zijn grote hit Schudden, en dan in het bijzonder de passage ‘zak, zak, zak, zak!’, gedraaid zal worden als ze zijn kist laten zakken. Was het een slip of the tongue? Beslist niet.

Walgelijke vrouw

De grap van Marieke klonk eergisteren voor het eerst door de speakers, maar ze herhaalde het gisteren nog een keer zachtjes. Waarom zachtjes? Omdat ze wist dat haar collega Mattie Valk de grap misplaatst vindt. Fans en familie van de overleden artiest hebben verslagen gereageerd op deze ‘grap’ van de presentatrice. “Ze is een walgelijke vrouw.”

Na de grap twee dagen op rij gemaakt te hebben is Marieke vanwege de ontstane ophef alsnog door het stof gegaan. Ze vindt het allemaal verschrikkelijk en was zich er helemaal niet van bewust. Maar hoe welgemeend zijn dit soort BN’er-excuses eigenlijk? Yvonne Coldeweijer, hoofdperser van de sapkraam, gelooft er dus he-le-maal niets van.

Yvonne kritisch

Yvonne wantrouwt Marieke. “Ze was zich er niet van bewust? Mattie heeft haar er in de uitzending meteen op aangesproken dus ze wist heel goed dat haar opmerking niet kon. En toch, een dag later bij een of andere Uitvaart Top 10, zei ze het gewoon wéér! Puur om te provoceren.”

De juicekoningin, die naar eigen zeggen al maanden geblokkeerd is door Marieke, vervolgt op haar juicekanaal: “Marieke maakte ook helemaal geen ‘grapje’ dat per ongeluk iets te ver ging. Ze deed doelbewust heel lelijk over de beste man, terwijl hij net overleden is en dat is gewoon smakeloos en laag. Daag, Marieke.”

Uit de bocht

Zelfs Marieke’s oud-collega’s bij RTL Boulevard zijn kritisch. “Ze vloog uit de bocht”, zegt Luuk Ikink. “Het is echt een heel slechte grap. Een heel slechte timing ook. Je ziet ook dat ze online helemaal door het drek heen wordt getrokken, door al die mensen die daarop reageren, maar ook familieleden die zeggen zich te hebben gestoord aan deze grap.”

Vivienne van den Assem kritisch: “Ja, én de herhaling ervan.”

Luuk: “Ja, dus ik denk dat het goed is dat zij daar excuses voor heeft gemaakt. Dat ziet ze zelf nu ook wel in.”

‘Is een geintje!’

Terug naar de vraag: hoe oprecht zijn Marieke’s excuses? Het ging als volgt op de radio… Mattie: “Ik wil toch nog een keer onderstrepen: 53 is hartstikke jong.”

Marieke: “Maar gaat de kist naar beneden op: ‘Zak, zak, zak, zak, zak’?”

Mattie geschrokken: “Dat vind ik echt niet kunnen.”

Marieke: “Waarom vind je dat nou niet kunnen? Hahahaha.”

‘Geintje!’

Mattie vindt dat zijn collega dit niet goed inschat: “Omdat er gewoon iemand van 53 is overleden. Dat is gewoon superjong. Aan hartfalen.”

Marieke: “Ja, ik vind het ook erg, maar je moet toch ook een geintje kunnen maken?”

Een ongefilterde blik op haar werkelijke gedachten…

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gelooft u de excuses van Marieke Elsinga?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen