Marieke Elsinga door het stof na schofterige grap: ‘Lelijk en dom’

Marieke Elsinga gaat door het stof na haar schofterige grap over het overlijden van Def Rhymz. “Ik heb er familie en naasten mee gekwetst en dat was echt niet mijn bedoeling.”

Marieke Elsinga en Def Rhymz © Qmusic, YouTube

Het is bizar hoe Marieke Elsinga op de radio omgaat met het overlijden van de geliefde artiest Def Rhymz. De presentatrice heeft niet alleen gisteren, maar ook vandaag een bizarre grap gemaakt over zijn aanstaande begrafenis. Ze vroeg zich af of ze een passage uit zijn hit, namelijk ‘Zak, zak, zak!’, zullen draaien als ze zijn kist laten zakken.

Walgelijke vrouw

Een familielid van Def heeft verslagen gereageerd op de Insta-pagina van Marieke. “Als familielid wil ik even reageren op de uitspraken van deze walgelijke vrouw. Ik vind het volkomen respectloos en belachelijk dat je denkt dit soort opmerkingen te kunnen maken. Sta erbij stil hoe jij het zou ervaren als het jouw familielid was.”

Ze vervolgt: “Mijn oom heeft zijn hart en ziel in zijn carrière gestoken, zelfs op momenten dat hij er niet voor beloond is zoals andere artiesten. Je hoeft geen fan van hem te zijn geweest, maar een beetje respect is wel op zijn plaats. Dus names de familie als je niks normaals te zeggen heb, hou dan gewoon lekker je mond ❤️.”

Marieke zegt sorry

Wat zegt Marieke nu? “Hier even een bericht van mij omdat ik op de radio onsmakelijke ‘grappen’ heb gemaakt over Def Rhymz. Vandaag kreeg ik daar een hele hoop reacties op. In alle eerlijkheid was ik mij hier, tot de berichtgevingen, nog niet van bewust. Ik ben bij mezelf te rade gegaan hoe dit kon gebeuren.”

Ze vervolgt: “Ik ben namelijk niet iemand die te pas en te onpas mensen beledigt of lelijke grappen over mensen maakt. Mattie en ik zitten op de radio als vrienden, we praten open en bloot en dan maak je heel af en toe uitglijders, waarvan je daarna denkt: ooh, dit kan eigenlijk echt niet.”

Domme fout

Die uitglijder is echter wel te horen op de nationale radio. “Ja, ik ben op dat moment live te horen op de radio, waardoor de grap niet meer tussen ’twee vrienden’ wordt gemaakt, maar op een plek waar iedereen het kan horen en ik daarmee de familie en naasten heb gekwetst.”

“Laat duidelijk zijn, ik wil mijn uitleg niet inzetten als slap excuus. Ik heb gewoon een lelijke en domme fout gemaakt. Ik heb er familie en naasten mee gekwetst en dat was echt niet mijn bedoeling. Dus bij dezen: sorry. Liefs, Marieke.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat BN'ers wel heel makkelijk wegkomen met hun ongepaste gedrag?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen