Marieke Elsinga maakt walgelijke grap over overlijden Def Rhymz

Marieke Elsinga heeft in haar radioshow een walgelijke grap gemaakt over het overlijden van Def Rhymz, merken luisteraars van Qmusic op. “Zo ongepast”, vindt Yvonne Coldeweijer.

Def Rhymz en Marieke Elsinga © YouTube, RTL

Rapper Def Rhymz is op 53-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van hartfalen; hij vertelde eind vorig jaar in een podcast dat hij wachtte op een donorhart. Hij is vooral bekend van het liedje Schudden. “Zak, zak, zak, zak, zak, zak, zak, zak maar lekker door, door, door”, zingt hij hierin. “Tot de grond, schudden met die kont, van links naar rechts.”

Walgelijke reactie

Juist over die songtekst maakt Marieke Elsinga nu misplaatste en walgelijke grappen in haar radioshow op Qmusic, merken luisteraars van het station op. “Beetje respect vandaag was gepast geweest. Ongepaste uitspraken over de muziek van Def Rhymz op de dag van z’n overlijden is not done“, schreef Retep gisteren al op Marieke’s eigen Insta.

Djordy vindt het ook absoluut niet kunnen. “Walgelijke reactie toont aan wat voor mens ze eigenlijk is. Zal vandaag of morgen wel weer met een of ander slap excuus komen.”

‘Lekker zakken!’

Wat heeft Marieke precies gezegd? Ze heeft zich meermaals op de radio afgevraagd of het nummer met de tekst ‘Zak zak zak’ gedraaid zal worden tijdens het zakken van de kist van Def Rhymz. Ongelooflijk, reageert Yvonne Coldeweijer op haar juicekanaal. “Wow. Zo ongepast. Bizarre opmerking.”

Ook volgers van Yvonne zijn verbijsterd. “Ze zei het vanochtend weer hoor. Annemarie ging de top 10 begrafenisnummers delen. Mattie zei: ‘Nee, Marieke’, en ze zei heel zachtjes: ‘Zak zak zak.'”

Twee keer

Juist dat maakt luisteraars zo woest, dat het geen slip of the tongue was van die kennelijk behoorlijk foute Marieke. Charlie schrijft onder haar laatste Insta-post: “Echt heel erg dit! Def verdient dit niet. Hopelijk komt er excuus en heeft ze het per ongeluk gezegd omdat ze dacht leuk te zijn. NOT.”

Rebecca gelooft dat niet: “Per ongeluk en dan TWEE keer?!”

Respectloze trol

Stefan noemt Marieke een ‘respectloze trol’ en Deej zegt: “Walgelijk… Waarom zou je zo’n opmerking over Def moeten maken? Zoveel mensen worden om niks gecanceld, hoop dat ze jou erbij gooien! 🫡”

Deej is voorgoed klaar met de presentatrice. Ze zal wel sorry zeggen, merkt zij op. “Dit verwacht ik dus ook, straks een excuusje: ‘Oh nee, sorry, zo had ik het niet bedoeld!’ Maar dat heeft ze wel anders ga je het niet vandaag nog een keer op de radio herhalen! Ze wil zo graag gehoord worden, met haar respectloze commentaar… Walgelijk!”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen