Bert Huisjes blijft zwijgen: ‘Hij hoopt dat het schandaal overwaait’

WNL-baas Bert Huisjes gedraagt zich héél raar. Hij neemt geen énkele verantwoordelijkheid na het verschijnen van het rapport over de NPO-werkcultuur. “Hopen dat het overwaait.”

Bert Huisjes © NPO

Het werkt heel vreemd in Hilversum: sommige bobo’s worden aan de hoogste boom opgehangen, terwijl anderen met vergelijkbaar of erger gedrag gewoon vrolijk verder mogen. Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp ergert zich ontzettend aan die willekeur en richt behoorlijk de schijnwerpers op Bert Huisjes, de wegduikende baas van omroep WNL.

Onfatsoenlijk

Tina concludeert op haar analysekanaal dat zwijgen kennelijk goed werkt in de mediawereld. “Stil zijn werkt heel goed als je onder vuur ligt. Vreselijk maar waar. Wie heeft het bijvoorbeeld nog over Gerard Timmer, Bert Huisjes en Dieuwke Wynia? Verantwoorden zich totaal niet en blijven heerlijk aan het werk.”

Onbestaanbaar, vindt Tina het. “Inclusief twee ton plus en een leaseauto van de overheid. Alsof er niks aan de hand is. Slim. Heel slim. Maar fatsoenlijk? Nee.”

Zwijgende Bert

Eigenlijk is Tina zo’n beetje de enige die dit aankaart. “Ik heb zelden zoveel reacties gehad als op deze post”, legt ze uit. “En dan met name over het totale zwijgen van Bert Huisjes. Wordt het niet eens tijd voor een reactie van Bert? Immers, zijn omroep WNL komt er niet al te best vanaf in het rapport-Van Rijn.”

Tina wijst ook nog op de Op1-kwestie met Bert afgelopen zomer. “Bij WNL blijft het stil. Vanuit Bert Huisjes maar ook Fons van Westerloo, die daar eerst als voorzitter zat en nu al twaalf jaar in de Raad van Toezicht.”

5 of lager

Waarom moet Bert zich volgens haar uitspreken? “Maar liefst 29 procent van de WNL-medewerkers die de vragenlijst van de commissie invulden gaven hun werktevredenheid een rapportcijfer van 5 of lager. Bij de andere omroepen was dat 9 procent. Oef”, verduidelijkt ze in haar Telegraaf-column.

Dat is écht niet best, aldus Tina. “Maar liefst 94 procent heeft ook te maken gehad met negeren, kleineren en zelfs wegpesten. Anders dan bij andere omroepen is de directeur ook de hoofdredacteur en dus super machtig. (…) Maar vooralsnog blijkt Berts credo: Niets gezien, niets gehoord, niets gaan doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Bert Huisjes een laffe, wegduikende omroepbaas?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen