‘Marieke Elsinga’s radiocarrière voorbij nu ze wederom zwanger is’

Marieke Elsinga snijdt zichzelf op professioneel gebied flink in de vingers door voor de tweede keer in korte tijd zwanger te raken, stelt Patrick Kicken. “Ze gooit haar carrière op slot.”

Mattie Valk en Marieke Elsinga © Qmusic

Dik een jaar na de bevalling van haar zoon heeft Marieke Elsinga deze week bekendgemaakt in verwachting te zijn van haar tweede kindje. Ze is uitgerekend in augustus en dat betekent dat de presentatrice wederom langere tijd niet te horen zal zijn in de ochtendshow van Qmusic. Daardoor moet Mattie Valk de kar straks wederom in zijn eentje gaan trekken.

Radiocarrière vaarwel

Patrick Kicken, de bekendste radiocolumnist van ons land, stelt in zijn Spreekbuis-column dat dit funest is voor de radiocarrière van Marieke. “Ze wordt voor de tweede keer in korte tijd moeder en gooit haar media- en radiocarrière daarmee definitief op slot.”

Waarom dan? “Dat is namelijk niet te combineren, een ochtendshow bij een grote landelijke zender én twee jonge spruiten inclusief de bijbehorende slapeloze nachten, kolven en ander energievretend gedoe.”

Niet te combineren

Marieke heeft sowieso al last van vermoeidheid; daarom ging ze op een gegeven moment ook terug naar een vierdaagse werkweek. “Dit valt niet te combineren, zeker niet als je ernaast ook nog wat dingen op televisie wil blijven doen. Maatje Mattie voelt de bui al hangen en gaat niet voor niks nieuwe sidekicks uitproberen, in de vorm van Miljuschka Witzenhausen.”

De enige uitweg zou een middagshow zijn, besluit hij. “Marieke in de middag samen met Domien? Zou kunnen. Maar ik zet mijn ballen eerder op 538. Het zou de kers op de taart zijn voor Dave Minneboo: Elsinga wegtrekken bij zijn vorige club en toevoegen aan het team van Frank Dane.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Marieke Elsinga binnen nu en een jaar weg is in de ochtend van Qmusic?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen