Luuk Ikink blijft omstreden Carlo Boszhard-show promoten: ‘Lachen!’

Luuk Ikink en zijn collega’s van RTL Boulevard blijven veelvuldig de omstreden tv-show Married At First Sight van presentator Carlo Boszhard promoten. “We moeten allemaal lachen!”

Rob Goossens, Eddy Zoëy en Luuk Ikink © RTL

Je kunt je anno 2024 afvragen of het zogenaamd maatschappelijk geëngageerde RTL 4 nog wel weerloze mensen voor schut kan zetten, puur voor de kijkcijfers. Deelnemers aan Married At First Sight denken op basis van de wetenschap met een wildvreemde te trouwen, maar dat is niets meer dan bedrog. Er ontstaat steeds meer verzet tegen de show.

‘Allemaal lachen!’

RTL Boulevard zendt extreem veel promotionele items uit over Married At First Sight. Soms wordt de uitzending zelfs geopend met dit soort RTL-promotie. En dat blijven ze gewoon doen, zo ook gisteren, op de dag dat Carlo in de Volkskrant beschuldigd werd van het faciliteren van grensoverschrijdend gedrag.

Na het uitzenden van een spectaculaire ruzie uit Married At First Sight, giert presentator Eddy Zoëy: “We moeten toch een beetje lachen allemaal. Rob, hoe heb je gekeken?”

‘YES!’

Rob Goossens vindt het ook heerlijk om te zien hoe RTL 4 al deze mensen grandioos voor schut zet op de nationale televisie. “Met een mengeling van gekromde tenen en machteloosheid!”, antwoordt hij.

Eddy hysterisch: “YES!”

Rob: “Wat was ik graag daarheen gegaan om Dirk te redden van deze vreselijke vrouw. Het is niet normaal hoe groot het bord voor haar kop is.”

Schepje bovenop

Ah, bij RTL Boulevard doen ze er nog een schepje bovenop. Dan hadden die kandidaten maar niet zo stom moeten zijn om mee te doen! Eddy: “Je hebt boze tongen die zeggen van: ja, moet je niet beter vooronderzoek doen over welke mensen je uitkiest en moet je mensen niet een beetje tegen zichzelf in bescherming nemen?”

Boze tongen die ze bij Boulevard ook liever niet horen, want dit soort items scoren kennelijk heel erg goed. Rob heeft er geen passend antwoord op. “Ik denk dat ik niet de enige ben die zich afvraagt waar ze in vredesnaam Anneke hebben opgeduikeld.”

‘Ze zijn vreselijk!’

Het ligt dus aan de kandidaten, niet aan de productie, aldus Rob. “Volgens mij weet Anneke heel goed wat zij wil laten zien aan de wereld. Sommige mensen zijn gewoon vreselijk en vinden het ook niet erg om dat te laten zien.”

Collega Luuk Ikink: “Je merkt wel dat omroepen en RTL ook moeite hebben om een modus operandi te vinden van: hoe moet je nou omgaan met al die nare reacties?”

Schadelijk

Uiteindelijk sterven formats vanzelf uit als kandidaten daarin voor schut worden gezet, aldus Rob. “Uiteindelijk is het schadelijker voor het programma. Mensen gaan denken: o nee, de volgende keer dat ik meedoe word ik misschien wel gekoppeld aan zo’n Anneke. Anderen zullen denken: hé, maar als ik meedoe, word ik dan niet neergezet als een Anneke?”

Eddy: “Ja, of moet je je zo gedragen en trekt het verkeerde mensen aan?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL Boulevard te veel promotie van RTL-titels als Married At First Sight bevat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen