Carlo Boszhard ontkent dat hij tv-kandidaten martelt: ‘Denk ik niet’

Carlo Boszhard herkent zich niet in de kritiek dat hij grensoverschrijdend gedrag zou faciliteren en kandidaten van zijn programma Married At First Sight zou martelen. “Dat denk ik niet.”

Carlo Boszhard © RTL

Er is flink wat onrust ontstaan over Married At First Sight, het onethische amusementsprogramma waarin Carlo Boszhard wildvreemde mensen met elkaar laat trouwen. Zij denken dat wetenschappers dé perfecte match voor hen selecteren, maar niets is minder waar: Eveline Stallaart en haar collega-tv-makers lijken vooral voor te sorteren op explosieve tv.

Wat vindt Carlo?

Wat vindt Carlo zelf van al die kritiek? Verslaggever Jordi Versteegden vraagt het hem in een Telegraaf-video: “Er is heel veel te doen over Married At First Sight.”

Carlo: “Ja, maar dat hoort er ook bij, bij zo’n programma. Er worden dingen gezegd dat ik denk van: dit gaat heel ver.”

Jordi: “Zoals?”

Carlo: “Dat mag jij zelf allemaal lekker op gaan zoeken. Dat kan jij heel goed. Dat wil ik ook niet herhalen.”

‘Er is altijd reuring’

De kritiek op Married At First Sight wordt gebagatelliseerd door Carlo. “Dat is ook wat er met dat programma altijd is. Er is altijd reuring. Ik geloof dat De Telegraaf plus het AD nog nooit zoveel artikelen over een programma hebben neergezet.”

Jordi: “Ik weet waar je op doelt qua artikelen. Er zijn mensen die vinden dat er aan psychologische marteling gedaan wordt door de makers. Ben je het daarmee eens?”

‘Niet mee eens’

Carlo is niet van mening dat hij tv-kandidaten martelt. “Nee, dat denk ik niet, maar dat is aan die mensen, dus dat moeten zij dan maar zeggen en vinden. Daar kun je je ook niet tegen beschermen. Als ik zeg dat dit interview psychologische marteling was… Ja, het mag gezegd worden.”

Hij besluit: “Er mag ook kritiek komen. Met sommige kritiek ben ik het helemaal niet eens, maar ik laat het lekker varen. Vind je het erg?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Carlo Boszhard reageert niet inhoudelijk op de kritiek. Slap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen