Steeds meer verzet tegen Carlo Boszhard-show: ‘Dit is marteling’

Carlo Boszhard krijgt het steeds benauwder: het verzet tegen zijn discutabele programma Married At First Sight neemt plotseling sterk toe. “Dit is gewoon psychologische marteling.”

Carlo Boszhard © RTL

Kun je puur voor de kijkcijfers wildvreemde mensen met elkaar laten trouwen? Is dit anno 2024 nog wel iets wat moet worden geaccepteerd? Wroeten in mensenlevens zodat de zendertop van RTL 4 een bonus kan binnenharken? Er is steeds meer verzet tegen de discutabele tv-show Married At First Sight van presentator Carlo Boszhard.

Tv-marteling

Carlo wordt er in de Volkskrant van beschuldigd grensoverschrijdend gedrag te faciliteren en nu komt ook het AD eroverheen. Angela de Jong, de frontvrouw van de krant, is er behoorlijk klaar mee. Ze schrijft elke dag een vernietigend stukje in de krant en dit keer legt ze Carlo en zijn collega’s op haar hakblok.

Dit is geen onschuldig tv-amusement, vindt de opiniedraak. “Vergeet het idee dat Married at first sight een gezellig datingprogramma is. Het is een vorm van psychologische marteling, voor de deelnemers én de kijkers.”

Helleveeg

Twee van de wildvreemden die van de tv-makers met elkaar moesten trouwen zijn ‘arme Dirk en helleveeg Anneke’, legt Angela uit. Een heftige scène tussen hen zat gisteren in het slot van de show. “Natúúrlijk zat hij aan het einde van de aflevering. Dit is zo’n scène waarbij commerciële tv-makers achter de schermen staan te highfiven.”

Een heftige confrontatie tussen de twee is met zorgvuldigheid geregistreerd. “De stoeltjes stonden klaar, meerdere camera’s op strategische punten opgesteld. Zo kon er geen woord en geen gezichtsuitdrukking verloren gaan.”

Vrouwelijke Gordon

Deze Anneke is écht verschrikkelijk, vindt Angela. Ze omschrijft haar dan ook als ‘de vrouwelijke Gordon’. Die confrontatie met Dirk was volgens haar afschuwelijk. “Dit ging te ver en had niet uitgezonden moeten worden ter bescherming van alle betrokkenen.”

Angela leeft mee met ‘goedsul’ Dirk. “Wanhopige mensen worden onder het mom van ‘een serieus wetenschappelijk experiment’ gewetenloos gebruikt voor spraakmakende tv. (…) Married at first sight is psychologische marteling, óók van de kijker.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het programma van Carlo Boszhard walgelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen