Suzan & Freek in nieuwe The Voice? ‘Pff, verzin eens wat nieuws!’

The Voice of Holland is zó besmet dat een terugkeer echt onwaarschijnlijk is in de komende jaren. Of moeten we Suzan & Freek daar gewoon neerzetten? “Nee, verzin eens wat nieuws!”

Eric de Munck en Suzan & Freek © RTL

Wordt de talentenjacht The Voice of Holland gemist door de mensen thuis? Je hoort er nauwelijks iemand over. Af en toe weent een betrokken presentator of coach in de media dat het zo jammer is dat de show niet meer bestaat, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Waarom moet dit programma überhaupt terug? Is het niet een beetje uitgekauwd?

‘Het kan terug’

RTL Boulevard had gisteren een heel item om een of ander internetpolletje heen gebouwd, waaruit zou blijken dat de meeste mensen het programma wel graag terug zouden zien keren. En dat lijkt toch wel een beetje scheef te lopen met de werkelijkheid. Het kan niet anders of Waylon heeft al zijn minnaressen ingeschakeld om daarop te stemmen.

Hoe dan ook: wat is de bedoeling van zo’n item in Boulevard? Is het programma ingeschakeld om de kijkers alvast warm te krijgen voor een terugkeer? Of waren de items op? “In het buitenland is dit nog steeds een succesvol programma. Het kan gewoon terug in de huidige opzet”, aldus showkenner Aran Bade.

Suzan & Freek

Jammer voor Waylon: die wordt door Aran uit de rode stoelen gezet. “Ik vind: The Voice of Holland is juist zo’n goed programma, omdat er geen jury is, maar coaches die zeggen van: ‘Kom mee, ik ga je begeleiden.’ Dat een-op-een-contact moet denk ik nog steeds de basis zijn, maar niet meer met de namen die we hebben gezien net.”

Hij vervolgt: “Geen Waylon meer, geen Glennis Grace, geen Ali B – dat kan ook niet, geen Marco Borsato. Maar met nieuwe namen, bijvoorbeeld Susan & Freek, mensen die zelfstandig ook heel erg hard aan hun carrière hebben gewerkt. Flemming bijvoorbeeld. Dan zou het best wel weer kunnen.”

En Anouk dan?

Suzan & Freek klinken inderdaad wel als een veilige keuze; die Freek zit met secondelijn aan Suzan vastgeplakt, dus die kan sowieso niets uitvreten achter de schermen.

En Anouk dan? Die moet er ook uit, vindt Aran. “Er is wel een enorm explosieve ruzie geweest tussen Waylon en Ali B en toen zat zij ook in die groep. Ze hebben allemaal geweten hoe raar explosief het daar ging, maar ze wist inderdaad niet van de vermeende slachtoffers waarschijnlijk.”

‘Verzin iets nieuws!’

Als dit item bedoeld is om de kijker alvast langzaam aan een Voice-terugkeer te laten wennen, dan heeft collega Eric de Munck de memo niet gekregen. “Ik vind het ook wel een beetje geweest hoor The Voice. Het is misschien ook wel eens leuk om iets nieuws te verzinnen. We hebben Idols gehad, The Voice, misschien nu een next step“, zegt hij resoluut.

Tja, inderdaad, moeten we straks nou echt koste wat kost een vijftien jaar oud tv-format gaan reanimeren omdat er niks anders is? Kunnen Peter van der Vorst en zijn kornuiten dan niks anders verzinnen? Daar is het wel tijd voor, besluit Eric: “Creatief gezien was het programma al een beetje op z’n retour, we hadden het al wel een beetje gezien.”

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen