Suzan & Freek krijgen reactie van ‘respectloze’ radio-dj: ‘Hoezo?!’

Suzan & Freek worden van repliek gediend door de radio-dj van 100% NL die volgens hen een ‘respectloze’ vraag heeft gesteld over hun privéleven. “Daar ben ik het echt helemaal niet mee eens!”

Thomas van Empelen en Suzan van Freek © 100% NL, RTL

Er is controverse rondom Suzan & Freek. Het zingende stelletje klaagt in hun Netflix-documentaire over een ‘respectloze‘ vraag van 100% NL-dj Thomas van Empelen. Hij legde hen begin vorig jaar met een omweg voor of ze misschien een open relatie hebben. Dat is in opdracht van het duo vervolgens uit het interview geknipt.

Stelletje in de studio

Thomas reageert in zijn eigen radioshow op de controverse over zijn vraag. “Er zit een klein stukje in de documentaire waarin ik een interview met ze heb, wat supergezellig was. Ik vraag daar of ze elkaar vrij laten als stel. Ze zijn namelijk superlang bij elkaar en hoe vaak heb je nou een stelletje in de studio?”

Hij vervolgt: “Dus het leek mij een redelijk relevante vraag om te vragen hoe ze in hun relatie staan enzo. Dat willen we toch weten als Nederland zijnde? Maar dat was misschien niet helemaal handig aan het begin van het interview. Dat zie ik achteraf ook wel. Het had beter aan het einde kunnen zitten, als het sfeertje er is.”

‘Nooit de bedoeling’

Het was voor Thomas helemaal niet ongepast. “Ze reageerden best wel okay’ish, Suzan schrok een beetje van de vraag, dat zie je. Dat is natuurlijk nooit de bedoeling. Achteraf vroegen ze of die vraag eruit kon. Dat is helemaal prima. Het is belangrijk dat artiesten zich altijd thuis en prettig voelen hier, dus we hebben het er gewoon uitgehaald.”

Hij vervolgt: “Het was een opname, dus het kon. Het gebeurt niet zo vaak, maar het was prima, weet je wel. Maar Suzan heeft het er ook nog over dat het een rare vraag is om te stellen en daar ben ik het dan niet helemaal mee eens. Ik zie het supervaak bij stelletjes gebeuren dat ze met dit soort vragen zitten. Ik had het zelf ook.”

Open relatie

Thomas vindt het helemaal niet gek om dit soort dingen te bespreken. “Ik had een open relatie op dat moment. Als je zo lang bij elkaar bent, dan lijkt het me eigenlijk bijna logisch dat dat soort vragen tegenwoordig, zeker op die leeftijd, opkomen. Daar ben ik het dus niet helemaal mee eens.”

Hij besluit: “Suzan en Freek, mochten jullie luisteren: het lijkt me hartstikke leuk om binnenkort een keer, als jullie ergens staan in Nederland, samen te ‘dansen’. Dat lijkt me hartstikke gezellig.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de reactie van Suzan & Freek overdreven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen