Suzan & Freek krijgen flinke dreun van roddelbobo’s: ‘Lijkt wel EO!’

Suzan & Freek zijn behoorlijk het pispaaltje sinds de release van hun eigen Netflix-docu waarin ze steen en been klagen over een ‘respectloze’ dj van 100% NL. “Dit is wel een héél flauw setje!”

Suzan & Freek © RTL

Het lijkt erop dat Suzan & Freek voor de allereerste keer te maken hebben met imagoschade. Ze zijn de zoveelste BN’ers met een eigen documentaire, maar inhoudelijk stelt het een beetje teleur. Slechts één passage heeft het nieuws gehaald, namelijk het fragment waarin het zingende stelletje klaagt over een 100% NL-dj die vroeg of ze een open relatie hebben.

Saskia en Serge

Suzan & Freek dwongen de radiozender destijds om deze vraag uit het opgenomen interview te halen, maar nu wordt diezelfde passage breed uitgemeten in hun docu: alles voor de kijkcijfers. En dat is wel een beetje hypocriet, luidt de kritiek.

Privé-baas Evert Santegoeds moet echt gapen van die twee, zegt hij in de podcast Strikt Privé. “Ik vind het een flauw setje. Het zijn de Saskia en Serge van deze eeuw. Ik vind hen zó melig. Zowel hun liedjes als die rel. Die moeten we ook maar niet gaan roasten, hè?”

‘Maan doet iedereen!’

Nee, Suzan & Freek in The Roast is geen optie, bevestigt collega Jordi Versteegden. “Want dan worden ze helemaal boos.”

Bovendien zou het gerucht ter sprake kunnen komen dat Freek het gedaan heeft Maan. Evert: “Ook al? Als je de verhalen hoort, dan heeft Maan iedereen gehad behalve Geer en Goor, geloof ik.”

Van de EO?

Jan Uriot laat in de rubriek Wat Vindt Jan eveneens zijn licht schijnen op het koppeltje. “Zijn die van de EO?”

Collega Pim Sedee: “Ja, je krijgt hier wel een beetje een EO-gevoel van.”

Jan: “Ja, dat heb ik dus ook als ik naar die documentaire zit te kijken. Ze zijn zó ontzettend ‘puur’ en ‘zuiver’, weet je wel. Dan denk ik: ik vind het allemaal hartstikke leuk, maar het is natuurlijk geen rock and roll waar we naar zitten te kijken. En er mogen dus geen privévragen gesteld worden.”

Hun reactie op die open-relatievraag is echt belachelijk, vindt Jan. “Dát ging al te ver. Dat mag niet! Dat kun je niet vragen! (…) Ze doen het heel goed, maar er mag af en toe wel een schurend randje aan zitten.”

Control freak

En Story-baas Guido den Aantrekker doet in Shownieuws zijn beklag over Suzan & Freek. “Je merkt aan alles dat Suzan ook een beetje een control freak is en dat blijkt ook wel uit andere beelden uit die docu. Dat Freek bijvoorbeeld met iemand van de bladen staat te praten en dat zij dan ook echt ingrijpt, van: ‘Dit willen we er niet in hebben!’”

Begrijpt hij dat Suzan & Freek balen van de geruchten over een affaire met Maan? “Dat die geruchten bestaan, daar kan verder ook niemand wat aan doen, hè? Dat doen ze zelf. Als artiesten vreemdgaan en dan de bladen gaan verwijten dat ze het brengen… Je moet gewoon je gulp dichthouden of op een plek gaan zitten waar het niet opvalt.”

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen