Royce de Vries krijgt billenkoek in Oranjewinter: ‘Dit is niet integer’

Royce de Vries heeft gisterenavond flink billenkoek gekregen in De Oranjewinter, met name van presentatrice Hélène Hendriks. “Had hij Khalid Kasem niet moeten ontslaan?”

Hélène Hendriks en Royce de Vries © SBS 6

Wat een verrassing: Royce de Vries, als zoon van wijlen Peter R. de Vries het lievelingetje van RTL Boulevard, blijkt volgens het AD een soort wandelende doofpot te zijn. Kantoorgenoot Khalid Kasem die zich misdraagt? Snel in de doofpot! Hé, dat staat dan weer niet in zijn recent uitgebrachte boek, merken critici op.

Moreel kompas

Hélène Hendriks stipt het aan in haar talkshow De Oranjewinter en lijkt Royce niet bepaald gunstig gezind. “Ik vind het eigenlijk wel interessant om te weten wat je denkt van de rol van Peter R. de Vries en Royce hierin. Hoe staat het moreel kompas van hen, vind je, Jan?”

MAX-baas Jan Slagter verdedigt de De Vriesjes: “Nou ja, ik vind wat mensen nu roepen over onder anderen Peter R. de Vries dat hij van zijn voetstuk zou zijn gevallen… Ik vind dat echt klinkklare nonsens. Deze man is vermoord en heeft echt heel veel betekend voor heel veel mensen. Hij heeft heel veel zaken opgelost.”

Khalid ontslaan

Peter heeft inderdaad een behoorlijke staat van dienst, maar Royce dan? Die moet ook met rust gelaten worden, vindt Jan. “Hetzelfde geldt voor Royce. Hij is wel zijn vader kwijt. Ik vind het allemaal zo gemakkelijk om dat nu te roepen.”

Allemaal leuk en aardig, maar Hélène vindt wel dat er iets fout is gegaan. “Ja, maar er staat natuurlijk wel bijzonder wat in dat interview. Had hij hem (Khalid Kasem, red.) eigenlijk moeten ontslaan?”

Jan vervult zijn rol met verve: “Ik zat na te denken van: misschien gebeurt het elders ook wel eens, dat je iets meemaakt in je bedrijf, dat iemand iets heeft gedaan dat je zegt: ‘Ja, jongens, dit is de laatste keer, want als je dit nog een keer doet, dan is het klaar.’”

Integriteit

Hélène grijpt in bij dit goedpraten van Jan. “Maar Jan… Alles draait in de advocaat en bij Peter R. de Vries en bij Royce en bij Khalid natuurlijk om integriteit. Die kun je een keer verliezen en daarna niet meer.”

Jan: “Klopt, klopt. Ik praat het ook niet goed, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen dat ze het erop die manier over hebben gehad. Wat ik niet snap is dat die dingen nog ergens op een computer stonden. Wie heeft dat gehackt en welk belang is er om dat naar buiten te brengen?”

Afleidingsmanoeuvre

Een afleidingsmanoeuvre, vindt Hélène. “Vind je dat een groter probleem dan wat er naar buiten is gebracht?”

Jan: “Er komt een onderzoek en er zijn twee versies. Wat is waar? Ik weet het ook niet.”

Pieter Cobelens vindt dat we de De Vriesjes ook niet heilig moeten verklaren. “Los van wat je van De Vries vindt, een geweldige vent geweest, maar als hij domme dingen heeft gedaan, heeft hij domme dingen gedaan.”

Duidelijke feiten

Hélène heeft veel vertrouwen in de onderzoeksjournalistiek van het AD. “Feit blijft in elk geval dat Yelle Tieleman heel goed werk heeft gedaan, heel knap werk heeft gedaan.”

Sidekick Jack van Gelder: “Zolang het niet bewezen is dat hij iets fout heeft gedaan, moeten we het eerst afwachten voordat iedereen weer aan het veroordelen slaat.”

Hélène: “Je kunt je afvragen of het bewezen is in de krant. Duidelijke feiten staan erin.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat er ook een onderzoek naar Royce de Vries geopend moet worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen