Luuk Ikink ongemakkelijk na misstap Peter R. de Vries: ‘Niet leuk’

Luuk Ikink voelt zich ongemakkelijk bij de onthulling dat zijn oud-collega Peter R. de Vries jarenlang op een enorme doofpot heeft gezeten. “Ik heb er best wel moeite mee.”

Luuk Ikink en Peter R. de Vries © RTL

Peter R. de Vries blijkt niet zo eerlijk en rechtvaardig te zijn als iedereen altijd dacht. Hij heeft collega Khalid Kasem de hand boven het hoofd gehouden en zijn wangedrag in een doofpot gestopt om zijn eigen advocatenkantoor te redden. Én om zijn eigen hachje te redden, want de misdaadjournalist bleek te vrezen voor zijn optredens in talkshows.

Ongemakkelijk

Niet alleen Peter, maar ook zijn zoon Royce de Vries zat op die doofpot. Wat vindt RTL Boulevard-ster Luuk Ikink daar nou van? Renze Klamer vraagt het hem in Renze: “Is het nog zo, vroeg ik me af bij jou, Luuk: je hebt ontzettend veel met Peter R. de Vries gewerkt. Heeft hetgeen er is verschenen in dat eerste artikel iets gedaan met jouw beeld van hem?”

Luuk voelt zich er ongemakkelijk bij. “Daar heb ik heel lang over nagedacht en ik vind het ook helemáál… Dit onderwerp bij ons in het programma… Ik heb er best wel moeite mee. We doen het, want het hoort bij het programma om daarover te praten, maar het is echt geen… Ja, ik vind het niet leuk, maar het heeft mijn beeld niet veranderd, nee.”

Luuk hakkelt

Het valt op hoe erg Luuk hakkelt als het over dit onderwerp gaat. “Het is helemaal niet mijn expertise waar hij mee bezig was en ik heb daar ook niet veel verstand van en ik ben gaan nadenken en ik dacht: iedereen maakt fouten en ik weet niet waarom hij dat heeft opgenomen en wat het doel was. Ik heb ook nagedacht: wat zou ik hebben gedaan?”

Hij vervolgt: “Dat weet ik ook niet, dus ja, nee, dat gaat mijn beeld niet veranderen van hem. Hij heeft ook mooie dingen gedaan, het was zo’n fijne collega, dus mijn beeld is niet veranderd.”

Explosief artikel

Renze vindt het opvallend dat het Luuk zo heeft doen wankelen. “Je hebt er wel veel over nagedacht.”

Luuk: “Ja, natuurlijk, omdat het zo in de openbaarheid is, het was een explosief artikel. Het heeft allemaal flinke gevolgen had.”

Tafelgast Angela de Jong: “Als jij dat leest… Jij denkt niet van: dit rijmt niet met mijn beeld van Peter?”

Luuk: “Jawel, het rijmt in zoverre… Hij was, zoals ik hem kende van hoe hij bij ons op de redactie was, iemand die altijd eerlijk en rechtlijnig was, maar dat betekent natuurlijk niet dat je geen fouten kunt maken. Niemand is toch zonder misstappen in z’n leven? Iedereen neemt wel eens een verkeerde beslissing.”

Potverdorie

Angela vindt het heel gek allemaal. “Het gaat niet eens om die fout, maar dat iemand die in een wereld tussen de misdadigers zit iets in een doofpot lijkt te stoppen op een manier waarvan je denkt: maar dit komt altijd uit. En daar vond ik hem net te slim voor.”

Luuk: “Zeker, maar misschien… We kunnen nooit meer vragen waarom hij dat heeft gedaan. Hij kan zich daarin niet meer verdedigen. Misschien heeft hij zelf na een half jaar ook wel gedacht: potverdorie, ik had het anders aan moeten pakken, wat moet ik hiermee?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u anders over Peter R. de Vries nu duidelijk is dat hij op een doofpot zat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen