Royce de Vries aangevallen in vaders tv-clubhuis: ‘Eruit donderen!’

Royce de Vries is gisterenavond keihard aangevallen in het vroegere tv-clubhuis van zijn vader Peter R. de Vries: RTL Boulevard. “Een broodjeaapverhaal? Dat is het helemaal niet!”

John van den Heuvel en Royce de Vries © RTL, NPO

De beruchte Khalid Kasem-tape ligt eindelijk op straat: iedereen heeft kunnen horen hoe dubieus zijn gedragingen zijn, maar ook hoe het moreel kompas van Peter R. de Vries en Royce de Vries staat afgesteld. Zij hadden er geen enkele moeite mee om dubieuze praktijken in de doofpot te gooien om hun reputatie en talkshowoptredens veilig te stellen.

Peters reputatie

De reputatie van wijlen Peter R. begint nu echt te wankelen, net als die van zijn zoon. En dat is toch even wennen, zegt Angela de Jong op NPO Radio 1. “Ja, het is ook de reputatie van Peter R. de Vries, die we met z’n allen bijkans heilig hebben verklaard – ik net zo goed, die hier toch op het spel staat.”

Door de publicaties in het AD wísten we allemaal al hoe het drietal zich heeft gedragen, maar die tapes maken het wel tastbraarden, zegt Angela: “Ik heb alles gelezen en dan wil ik ook wel horen wat er daadwerkelijk gezegd is. Ik vind het allemaal uiterst merkwaardig hoe dat gesprek verloopt en dat komt nog eens extra binnen nu je zelf die tape kan horen.”

Eigen clubhuis

Royce probeert die reputatie te redden via het vroegere clubhuis van zijn vader. Hij laat RTL Boulevard schriftelijk weten: “De inhoud van de opname lag al op straat. Ik zie daarom geen aanleiding om een aanvullende reactie te geven. De deken beschikte reeds over alle informatie, waaronder de tapes en de conclusies waren helder.”

Het gevolg? Muiterij in het clubhuis. Ze laten de Vriesjes daar nu toch vallen. Misdaadjournalist John van den Heuvel aan de desk: “Ik vind het een beetje een makkelijke reactie eerlijk gezegd van Royce, omdat hij en zijn vader in die tijd maar één beslissing hadden kunnen nemen en dat was Khalid met kop en kont vastpakken en hem het kantoor uit donderen.”

Broodjeaapverhaal

Het lijkt erop dat Royce zich er makkelijk van af probeert te maken, zegt hij. “Je kunt het nu allemaal wel afdoen, en ik hoor hem in een eerdere reactie ook zeggen dat het allemaal een broodjeaapverhaal gebleken is, maar ik vind het helemaal geen broodjeaapverhaal en zeker niet als je nu nog een keer het hele gesprek terugluistert.”

Die Khalid is sowieso af, aldus John. “Ik vind dat het zo langzamerhand een notoire leugenaar is en dat hij zo’n beetje stikt in halve waarheden, list en bedrog. Dat komt ook, vind ik, in dit gesprek wel weer heel goed naar voren. We zien iemand die de kluit belazert, liegt en bedriegt en de hand boven het hoofd wordt gehouden door twee kantoorgenoten.”

Talkshows

Eén ding is zeker: Peter R. de Vries blijkt wel héél veel over te hebben gehad voor een beetje airtime. Johan Derksen lacht in Vandaag Inside: “Ik geloof dat Peter het het ergst vond, dat hij niet meer bij talkshows kon aanschuiven. Hahaha. Dan kon hij ook geen rekening meer sturen!”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Royce de Vries ook een twijfelachtig figuur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen