Wilfred Genee waarschuwt politiek: ‘Je kúnt Wilders niet negeren’

Wilfred Genee waarschuwt Dilan Yesilgöz en Pieter Omtzigt dat níet regeren met Geert Wilders geen optie is. “Als hij nu genegeerd wordt, dan krijg je toch in Nederland zoveel onvrede?”

Wilfred Genee en Geert Wilders © SBS, NPO

Geert Wilders wil gaan regeren met VVD, NSC en BBB, maar alleen Caroline van der Plas is daar happig op. Dilan Yesilgöz wil alleen gedogen en Pieter Omtzigt maakt terugtrekkende bewegingen. Er worden weer allemaal politieke spelletjes gespeeld, briest Caroline. En daar zijn ze het bij Vandaag Inside dus helemaal mee eens.

Wilders negeren

Eén ding is zeker: volgens Wilfred Genee kan er niet geregeerd worden zónder Wilders. “Als hij nu genegeerd wordt, dan krijg je toch in Nederland zoveel onvrede? Dat kán toch helemaal niet? Dat kan toch gewoon niet?”

Het is belachelijk dat Dilan de deur op meeregeren zo hard dicht heeft gegooid, vindt Johan Derksen. “Het is stijlloos en karakterloos. Wilders is voor het eerst in z’n leven de grootste partij in Nederland. Als hij nu geen deel uit gaat maken van het kabinet, dan kan hij de boel wel laten ontploffen, want dan heeft hij het allemaal voor niets gedaan.”

Weer verkiezingen?

Er wordt her en der geopperd om wéér verkiezingen te gaan houden. Dan zal vooral de VVD worden afgestraft, omdat de kiezer nu weet dat zij met hun huidige zetelaantal niet willen meeregeren. “PVV zal daar dan toch het meest van profiteren, denk je niet?”, aldus Wilfred.

Tafelgast Wouter de Winther: “PVV zeker ook, ten koste van de VVD. Volgens mij hebben ze daar niet genoeg rekening mee gehouden. Het is een spelletje tussen VVD en NSC: wie gaat het moeilijkste doen om met Wilders iets samen te doen?”

Statement

Wilfred denkt dat de PVV exorbitant groot gaat worden als er weer verkiezingen gehouden worden. “Je denkt niet dat de PVV in zo’n geval nog veel groter zou worden als dat gebeurt?”

Wouter: “Ik denk het wel, alleen is het dan 45, 50 of 60 zetels?”

Wilfred: “Dan heb je helemaal een statement. Daarmee wordt toch wel zó duidelijk dat er iets moet gebeuren?”

Johan: “Dat is nu al wel. Als je ziet hoe groot de PVV is, dan is wel duidelijk dat er veel mensen in Nederland zijn die precies zo denken als Wilders.”

27 zetels

Het is in elk geval een gotspe dat Dilan Yesilgöz bij 27 zetels in de peilingen nog premier wilde, maar nu bij 24 zetels vindt niet meer mee te kunnen doen, aldus Wouter.

Johan: “Het is heel ongeloofwaardig. Het is een trucje, een bedacht plannetje. Wat ze precies van plan zijn zullen we wel zien, maar het is niet straight.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat er onrust uitbreekt als Geert Wilders aan de kant wordt geschoven?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen