Tina Nijkamp slaat terug naar Gordon: ‘Pff, hij is echt áltijd boos’

Tina Nijkamp, de belangrijkste kijkcijferautoriteit van ons land, slaat terug naar de verongelijkte Gordon. Volgens de voormalig SBS-bazin is de entertainer ‘altijd boos’. “Lees je mee?”

Gordon en Tina Nijkamp © RTL

Het is ’s ochtends vaste prik voor veel mensen die bij de tv werken: het analysekanaal van Tina Nijkamp checken. De lineaire kijkcijfers worden tegenwoordig angstvallig geheim gehouden, maar zij is de enige die ze nog wél publiceert. En zo wisten we vorige week dat Gordons optreden in Chateau Meiland VIPS gepaard ging met een laagterecord.

Gordon weer woest

Heel vervelend voor Gordon, maar feiten zijn feiten en daarvan doet Tina verslag. Het kan natuurlijk toeval zijn dat de Meilandjes net een laagterecord noteren als Goor te gast is, maar het kan ook te maken hebben met zijn slechte imago. Over dat laatste roddelden Albert Verlinde en Wilfred Genee met elkaar in een online rubriekje van VI.

En nu is Gordon woest op Albert, Wilfred én Tina. Gewoon op iedereen boos. Waarom? Omdat zijn aflevering van Chateau Meiland VIPS inclusief uitgesteld kijken meer dan een miljoen kijkers wist te boeien. Daarmee was het nog steeds de minst bekeken aflevering tot dan toe, maar het scoorde wel gewoon goed, foetert Goor.

‘Speciaal voor jou’

Gordon roept dat Tina de uitgestelde score van zijn aflevering expres negeert. Daarom heeft ze de uitgestelde scores alsnog op een rij gezet: “Speciaal voor de bijna altijd boze Gordon, nog even de definitieve kijkcijfers van alle afleveringen Chateau Meiland VIPS op een rij. De onderste score is de aflevering met Gordon en Berget Lewis.”

Tina somt het netjes op: 1,335 miljoen, 1,268 miljoen, 1,188 miljoen, 1,099 miljoen, 1,189 miljoen, 1,063 miljoen en 1,047 miljoen kijkers. En dat laatste is dus het uitgestelde cijfer van de aflevering met Goor.

‘Lees je mee?’

Chateau Meiland VIPS had gisteren de laatste aflevering van het seizoen. Daarover schrijft Tina vandaag: “Chateau Meiland VIPS net als vorige week op nummer drie met (lees je mee Gordon?) een laagterecord van 674 duizend kijkers. Vorige week had de aflevering met Gordon en Berget Lewis 704 duizend kijkers, toen was dat het laagterecord.”

Oftewel: Tina, die een roerig verleden heeft met Gordon, wil duidelijk maken dat ze elke week gewoon feitelijk verslag doet van de behaalde scores. En ook deze week benoemt ze het laagterecord, ditmaal voor de aflevering met Frank Visser en Miljuschka Witzenhausen.

Wat zegt Wilfred?

Door naar de andere slachtoffers van Goor. Wilfred Genee is door hem een ‘opperdroeftoeter’ genoemd. Wat zegt hij? Vier woorden. “Zucht. Laat lekker gaan.”

Kort maar krachtig. En Albert? “Hij was niet bereikbaar voor commentaar”, aldus Luuk Ikink in RTL Boulevard.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Albert Verlinde zwijgt Gordon dood. Denkt u dat hij dát nog het ergste vindt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen