Gordon begrijpt Wilfred Genee niet: ‘Ik was vroeger leuk met hem’

Gordon vindt het echt heel jammer hoe Wilfred Genee over hem praat. De VI-ster is volgens hem gewoon een meeprater. “Ik begrijp er niks van. Ik was vroeger heel leuk met hem.”

Gordon en Wilfred Genee © SBS

Eens in de zoveel tijd komt Gordon snoeihard uit de hoek: vorige week zette hij Wilfred Genee weg als ‘opperdroeftoeter‘ omdat hij met ‘slang’ Albert Verlinde had geroddeld over zijn kijkcijfers. De aflevering van Chateau Meiland VIPS waarin hij te gast was zorgde namelijk voor een laagterecord en dat kwam volgens Albert toch echt door Goor.

‘Waarom, Wilfred?’

Echt zó naar, vindt Gordon het. “Ik heb echt heel veel leuke reacties gekregen en dan gaan ze de volgende dag schrijven: ‘Het is een kijkcijferdip geweest.’ Dan denk ik: het is echt niet te geloven wat ze doen om me kapot te maken gewoon, want dat is het gewoon. Het is iemand gewoon kapotmaken. Ik heb geen idee waarom”, zegt hij in MISCHA.

Gordon begrijpt niet waarom. “Ik heb die mensen nog nooit wat gedaan. Ik was vroeger heel leuk met Wilfred Genee. Tina Nijkamp ben ik altijd heel leuk mee geweest. Die heeft mij zelfs bij SBS 6 proberen binnen te halen ooit. Ik heb geen idee. Ik denk dat het een soort meepraterij is van: laten we vooral meelullen met de rest, hem bashen en dat scoort.”

Kijkers en luisteraars

Het zal wel effectbejag zijn van zo’n Wilfred, denkt Goor. “Het geeft luisteraars, kijkers, clickbait. Ik denk dat dat het is.”

Bij Wilfred in de show hadden ze veel pret om een minder geslaagd optreden van Gordon. Volgens de VI-sterren zingt Goor vals. “Dan praten ze mensen na, want sorry, ik verbeeld mezelf helemaal niks, maar ik kan echt zingen en ik zing echt niet vals. Het fragment dat ze hebben laten zien, was zo laag en onder de gordel.”

Op slot geraakt

Gordon stelt dat het duidelijk beelden van zijn repetities waren. “Het was duidelijk dat ik mijn oortjes aan het checken was voor het geluid. Luister, iedereen heeft dat. Dat hebben de grootste artiesten. Het was de eerste keer dat ik met het orkest op moest en dan laten ze dat zien.”

Na de kritiek van VI zegde Gordon zijn theatertour af. “Zal ik je wat vertellen? Na dat hele… Ik ben op slot geraakt. Het is zo erg. Ik was dus continu aan het zingen weer, ik had de liefde voor muziek weer teruggevonden en ik ben gewoon weer helemaal op slot. Het klinkt misschien heel gek, maar ik durf het gewoon niet meer.”

Jezus

Eigenlijk heeft VI er dus voor gezorgd dat Gordon wederom is gestopt met zingen. “Dat is helemaal weg weer, terwijl het eigenlijk te bizar voor woorden is. Hoe kun je iemand zo imponeren met dat soort woorden en uitlatingen en kritiek en noem maar op. Jezus…”

“Dat een Albert Verlinde me een amateur noemt op televisie, terwijl hij me al meer dan dertig jaar kent en we goed bevriend waren… Dan denk ik: je bent nu gewoon aan het meepraten met mensen die gewoon expres bezig zijn mij te bashen. Dat is gewoon heel pijnlijk, maar hij is niet de enige. Het zijn er echt heel veel.”

‘Laat gaan!’

Waarom laat Gordon dit niet gewoon van zich afglijden? “Ja, dat had ik kunnen denken, maar ik kan gewoon niet tegen het feit… Er moet ook een tegengeluid komen, toch? En niemand komt voor me op, dus dan moet ik het zelf doen. Er is niemand die schrijft: ‘Hé, wat een lul die Genee, want dat klopt helemaal niet.'”

“Niemand die schrijft: ‘Het scoort gewoon meer dan een miljoen mensen en dat is een normale score voor het programma!’ Ze weten niet de schade, hoe schadelijk en lasterlijk het is gewoon, om continu maar negatief te zijn. Waarom doe je dit? Wat heb ik jou ooit aangedaan? Waarom haat je mij? Waar komt die haat vandaan?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon er goed aan doet om zo tekeer te gaan tegen zijn critici?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen