Rick Evers zwaar teleurgesteld in RTL Boulevard: ‘Dit is pathetisch’

Royaltykenner Rick Evers is flink pissig op RTL Boulevard, omdat de showrubriek hem nauwelijks credits geeft voor zijn megaprimeur over koning Charles. “Dit is wel heel erg pathetisch.”

Jeroen Snel en Rick Evers © RTL, SBS

De Nederlandse vertaling van het boek Endgame over de Britse koninklijke familie is uit de schappen gehaald na een ontdekking van royaltyjournalist Rick Evers. De naam van koning Charles wordt hierin in verband gebracht met een racistische opmerking over de huidskleur van baby Archie, de zoon van prins Harry en Meghan Markle.

Rel over Charles

Het is opmerkelijk, omdat in het Engelse origineel géén naam wordt genoemd. Nadat Rick zijn ontdekking op X plaatste, barstte er wereldwijd een enorme rel los en stond hij al talloze buitenlandse media te woord. De schrijver van het boek, royaltykenner Omid Scobie, heeft bij RTL Boulevard ontkend dat hij ooit namen naar buiten heeft gebracht.

De ontdekking van Rick heeft er zelfs toe geleid dat koning Charles vanochtend bij de COP28-klimaatconferentie in Dubai is gevraagd naar deze kwestie. “Ik ben oké… Zo ongeveer”, reageerde hij. “Ik heb recent een verjaardag achter de rug die me stokoud maakt, daar ben ik nog van aan het herstellen.”

Rick flink pissig

RTL Boulevard pakt al dagen uit met de ontdekking van Rick, maar doet dat met hun eigen royaltykenner: Jeroen Snel. En ze scoren er volgens Tina Nijkamp behoorlijk hoge kijkcijfers mee. “Hun nieuws eergisteren over het Britse Koningshuis en interview Omid Scobie was een prachtige primeur. Wellicht dat dat extra hielp?”, schrijft ze.

En die opmerking steekt bij Rick. Hij schrijft vandaag op Insta: “Nou, Tina Nijkamp, wanneer is iets een primeur…? Boulie spint het wel erg pathetisch als hun primeur. 🥲 Maar die kwam pas 19 uur (!) na mijn berichtgeving hierover.”

‘Wat nou primeur?’

Het is voor iedereen duidelijk dat hij hier het eerst mee was, aldus Rick. “Intussen belde Britse media me al plat en vroeg uitgever alles te verwijderen, want boek moest uit de handel. Ver daarna begon uitzending RTL Boulevard. Wat nou primeur?”

In de online berichtgeving heeft RTL Boulevard wél kort verwezen naar Rick. “Zelf was RTL Boulevard er eerder ook gewoon van overtuigd wie de primeur had, lang voor de uitzending begon. 😂”

Instagram

Rick staat buitenlandse media te woord, maar krijgt geen credits van Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat RTL Boulevard beter kan krijgen dan Jeroen Snel?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen