Pieter Omtzigt praat lang met Johan Derksen, weigert VI-optreden

Pieter Omtzigt heeft een lang gesprek gevoerd met Johan Derksen, maar weigert uiteindelijk om aan te schuiven als gast in Vandaag Inside. “Hij voelt zich niet thuis aan onze tafel.”

Pieter Omtzigt en Johan Derksen © RTL, SBS

Nu de verkiezingen wel heel dichtbij komen, neemt ook het aantal media-optredens van de lijsttrekkers aanzienlijk toe. Vandaag Inside doet er ook aan mee en ontvangt de komende weken vrijwel alle politieke kopstukken, vertelt presentator Wilfred Genee. “We hebben binnenkort alle leiders van de grote partijen hier zitten.”

Omtzigt wil niet

Nou ja, bijna allemaal dan. “We hebben Yesilgöz, we hebben Wilders, we hebben Caroline, die komt ook langs natuurlijk. Hartstikke leuk. Timmermans, hè?”, aldus Wilfred.

Collega Johan Derksen mist één man in het bijzonder. “Daar zijn we allemaal blij mee, maar ik heb met Omtzigt gesproken en ik heb heel erg mijn best gedaan. Hij was ook heel vriendelijk en heel aardig, maar het komt er eigenlijk op neer dat Omtzigt zich niet thuisvoelt aan onze tafel.”

Niet lenig

Waarom wil Omtzigt niet aanschuiven? “Kijk, Omtzigt is niet lenig in het mediawerk, hè? Die wil altijd formeel zijn dossiers spuien en als we dan hier onverwachte dingen doen, dan kan hij er niet goed mee omgaan, maar Omtzigt moet natuurlijk wel uitkijken.”

Hoezo moet hij uitkijken? “Want hij was boos op HLF8, hij gaat niet meer naar Khalid & Sophie, hij wil niet naar Harry Mens, hij komt hier niet zitten, maar het was geen onwil. Hij vindt het ook best sympathiek om naar te kijken, maar hij bood toen aan dat ik met een camera naar Enschede kwam.”

Fanclub

Dat heeft Johan met Jan Hillenius overlegd, de eindredacteur van Vandaag Inside. “Maar dan krijg je dus het geval dat een politicus het format van ons programma gaat bepalen.”

Wilfred Genee: “Bovendien hebben ze dan de voorzitter van de fanclub uitgenodigd. Dat wordt niet een heel kritisch interview.”

Grote doelgroep

Johan heeft gemengde gevoelens bij de beslissing van Omtzigt om niet te komen. “Aan de andere kant laat hij natuurlijk wel de hele grote doelgroep die wij hebben links liggen. Het is niet commercieel gedacht.”

Tafelgast Jort Kelder gevat: “Rechts liggen zou ik zeggen in dit geval.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Pieter Omtzigt wil niet aanschuiven in Vandaag Inside. Begrijpelijk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen