Op1-optreden Pieter Omtzigt zorgt voor hilariteit: ‘Haar gezicht!’

Pieter Omtzigt zorgt voor hilariteit met zijn optreden in Op1. Daar heeft hij een dame van D66 behoorlijk in haar glitterhemd gezet. “Fantastisch! Hogeschool door de mand vallen.”

Pieter Omtzigt © NPO

Een passage uit het Op1-optreden van Pieter Omtzigt gaat behoorlijk over de tong op de socials. De voorman van NSC werd gisterenavond in de talkshow geconfronteerd met D66-mevrouw Carline van Breugel, die in het publiek zat. Zij vindt het een grove schande dat de SGP door hem is genoemd als mogelijke coalitiepartner.

‘Eigenlijk heel eng’

Carline valt hem daar frontaal op aan. “Ik vind het heel belangrijk dat we in een land leven waar we allemaal onszelf kunnen zijn en ons goed kunnen voelen en baas in eigen buik hoort daar zeker bij. Ik begrijp dat meneer Omtzigt het toch voor zich ziet om met SGP ook een coalitie te vormen en als ik dan dit zie dan vind ik dat eigenlijk heel eng.”

Volgens Pieter draaft ze een beetje door. “Ja, ik sluit politieke samenwerking niet uit en er zijn meer standpunten van de SGP die niet de mijne zijn. Om maar eens te beginnen met het kiesrecht voor vrouwen. Dat lijkt me vrij helder dat dat nooit ter discussie kan staan.”

Basale rechten

Alleen de samenwerking is volgens Carline al schandalig. “Maar Nederland is ook, hè, we werken samen, dus zij hebben daar ook een stem in. Dan ben ik toch wel bang dat dat soort basale rechten om gelukkig te kunnen zijn als vrouw in Nederland, gelijk te kunnen zijn als samenleving, best wel onder druk komen.”

Pieter: “Nou, die zijn de vorige keer dat de SGP de gedoogpartner was… Dat was in de tijd dat de…”

Carline pinnig: “Gedoogpartner.”

Om oren slaan

Pieter vervolgt zijn verhaal. “In de tijd dat de PvdA en de VVD samen een kabinet vormden, tussen 2012 en 2017, toen had Rutte geen meerderheid in de Eerste Kamer en toen hadden we dat akkoord. Toen hadden we drie partijen die de coalitie steunden. Dat waren D66, de ChristenUnie en de SGP.”

Hij besluit: “En toen was het ook voor D66, waar je zelf lid van bent, geen enkele moeite om te zeggen van: ‘We zijn het daar niet mee eens, maar we werken wel samen.’”

Mond vol tanden

Carline wordt vol in beeld genomen, maar zit letterlijk met een mond vol tanden. Er komt geen woord meer uit. Geen letter. “Oh man, het ongemak spat van haar gezicht aan ’t eind, schitterend”, zegt kijker Aluarth.

Story-baas Guido den Aantrekker: “Fantastisch! Hogeschool door de mand vallen. Het bewijst twee dingen: Pieter Omtzigt heeft zijn (lees: alle) dossiers op orde, en met je inhoudsloze Insta-geblaat kun je je beter tot je social media-entourage beperken.”

Fragment

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het doorzichtig dat men probeert om Pieter Omtzigt neer te zetten als oerconservatief?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen