Thijs Zeeman komt terug op afkraken Yvonne: ‘Eerlijk is eerlijk’

Thijs Zeeman komt terug op zijn keiharde kritiek op Yvonne Coldeweijer. De juicekoningin bleek namelijk tóch gelijk te hebben over het onderzoek naar Tim den Besten. “Eerlijk is eerlijk.”

Yvonne Coldeweijer en Thijs Zeeman © NPO, RTL

Yvonne Coldeweijer is zelden zó hard aangevallen als vorige week na haar juice over Tim den Besten. Ze meldde toen dat er een politieonderzoek én journalistiek onderzoek naar de VPRO-ster loopt, maar dat nieuwtje werd enkele uren later enorm overschaduwd. Toen maakte de advocaat van de presentator bekend dat Tim lijdt aan kanker.

Kritische Thijs

Volgens de advocaat van Tim is hij dáárom gestopt met werken en juist die bewering leidde ertoe dat Yvonne ongekend hard werd verguisd. De teneur van de kritiek? Yvonne zit er volkomen naast en heeft Tim gedwongen om uit de kast te komen als kankerpatiënt. Volgens Rob Goossens kreeg Tim de kankerdiagnose echter pas nádat hij stopte met werken.

RTL-presentator Thijs Zeeman sloot zich aan bij de kritiek. “Leuk hè, die juice channels…”, schreef hij boos op X. “Echt een verrijking hoor. Lekker alle roddels onbevestigd de wereld in slingeren. En ach, blijkt het dramatisch anders te liggen, hoort allemaal bij de feestvreugde toch? Tim den Besten kon dit er prima bij hebben toch?”

Furieuze Talitha

Thijs vroeg zich af of het geen smaad en laster betrof. “Ik weet het niet hoe dat zit bij dit soort kanalen. Het lijkt me dat hij net zoals iedereen stappen kan ondernemen. Alleen ja, wrijven in de vlek is zeer onverstandig en hij heeft nógal wat anders aan z’n hoofd lijkt me. Door haar bereik is deze vorm van roddelen megagevaarlijk.”

Talitha Muusse, die zichzelf ziet als aartsvijand van Yvonne, pleitte zelfs voor een juiceverbod. “Eigenlijk zou je juicekanalen moeten kunnen verbieden. Maar als iedereen die deze troep volgt nou eens z’n verantwoordelijkheid neemt en daarmee stopt, dat zou al een begin zijn. Wat een gemenigheid.”

Yvonne heeft gelijk

Nou, deze week bleek Yvonne dus gelijk te hebben: Het Parool publiceerde een groot artikel over Tim en de politie bevestigde dat er drie aangiftes tegen hem gedaan zijn. En de dag nadat hij voor het eerst een belletje kreeg van de krant is hij gestopt met werken. Pas dagen later kreeg hij volgens Rob Goossens zijn kankerdiagnose.

Yvonne steekt een middelvinger op naar alle critici die haar onder vuur namen. “En waar is je grote mond nou? De WAARHEID komt altijd uit. En je ziekte inzetten omdat het jou beter uitkomt, dat is echt lager dan laag. Het motiveert mij alleen maar om door te gaan, want al die BN’ers… Jongens, ze zijn echt knettergestoord.”

Thijs bindt in

Thijs bindt in na de publicatie van Het Parool. “Eerlijk is eerlijk, Het Parool bracht het nieuws dat Den Besten verdacht wordt van het stelen en misbruiken van de identiteit van verschillende slachtoffers. Dat is ernstig”, schrijft hij op X.

Wel blijft hij erbij dat dit soort nieuws volgens hem niet thuishoort op een juicekanaal. “Goed dat een gedegen artikel en onderzoek deze misstand openbaart. Dat is wezenlijk anders dan ‘juice’.”

Maar, zo merkt Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn fijntjes op: “Had Yvonne nou toch een punt?”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen