Marco Borsato weerloos tegen buikvet? ‘Aanleg zit in de familie’

Marco Borsato’s buik heeft flink wat losgemaakt, maar wat is het nou? Is hij een stresseter of eet hij gewoon omdat hij lekker de tijd heeft? Dat laatste, denkt tv-kenner Rob Goossens.

Marco Borsato en Rob Goossens © RTL

Het is een van de meest besproken Story-covers van het jaar tot nu toe: die met Marco Borsato en zijn buik. De mannen van Vandaag Inside hadden er dikke pret om, Evert Santegoeds stelt dat het door het stresshormoon cortisol komt en Yvonne Coldeweijer denkt dat hij een angst-eter is. Hoe dan ook: velen vinden het buikvetbashen te ver gaan.

Classic Story

Luuk Ikink vindt het wel geestig dat Story bij de buikfoto schreef: ‘Zanger geniet volop.’ “Dat is echt classic Story. Haha. Dat is gemeen en ook een beetje grappig, maar oké. Hij heeft een welvaartsbuikje, ja. Het is ook wel een beetje raar om over iemand te gaan praten van: ja, die is dikker geworden. Gek gesprek eigenlijk ook toch?”, zegt hij in BLVD Podcast.

Collega Rob Goossens: “Ja, maar vooral omdat het werd vertaald door een aantal mensen alsof hij er echt héél slecht uitziet, terwijl ik dat er niet uithaal. Ik bedoel: er zijn wat kilootjes aan gevlogen en ik kan me zo voorstellen dat hij niet de allerleukste periode in z’n leven heeft.”

Buikjes gebeuren

We moeten die buik niet opblazen, vindt Rob. “Ik bedoel: het is leuker om De Kuip uit te verkopen dan dat je tot in ieder geval volgend jaar moet wachten tot er duidelijkheid komt over jouw verkrachtingsrechtszaak, maar ja, buikjes gebeuren nou eenmaal met mensen. Zeker als ze van lekker eten houden en niet meer naar de sportschool gaan.”

Luuk: “Ja, hij heeft natuurlijk iets minder om handen, dus hij heeft natuurlijk gedacht: ik laat het eventjes een beetje gaan en ik ga gewoon ook maar een beetje proberen om te genieten van dingen waar ik nog wel van kan genieten. Ja, met die blik klopt die zin van: ‘Hij geniet volop!’ Haha.”

Stresseten

Het is volgens Luuk geen stress-eter. “Iedereen koppelt het aan stresseten en alsof het héél slecht met hem gaat, maar die koppeling kun je natuurlijk niet zomaar trekken.”

Daar is Rob het mee eens: “Ja, zijn advocaat heeft gezegd dat het slecht met hem gaat, maar ook dan zijn die twee niet automatisch aan elkaar te koppelen.”

Volle broer

De aanleg voor buikvet zit ook een beetje in de familie, weet Rob. “Ik weet toevallig hoe z’n broer eruitziet; die is ook wat voller, dus volgens mij zit de aanleg gewoon in de familie. Op het moment dat je avond aan avond De Kuip staat uit te verkopen, dan blijf je daar nog wel lekker fit van, maar als je daarmee stopt…”

Luuk: “Ik zat laatst in de auto terug van een reisje met de familie en toen hadden we een playlistje op staan met een aantal liedjes van Marco Borsato erin. Toen hadden we ook meteen het gesprek van: wat is het ontzettend verdrietig hoe het allemaal gelopen is. Het is alleen maar vlek op vlek en wordt alleen maar erger…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

De meningen over Marco Borsato's buik lopen uiteen. Wat denkt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen