Margje Fikse kotst op Gerard Joling: ‘Jouw gedrag is wálgelijk!’

Margje Fikse vindt het ronduit walgelijk hoe hard Gerard Joling naar haar heeft uitgehaald. Ze vindt hem een heel slecht voorbeeld voor de jeugd. “Ik snap niet dat mensen dit doen.”

Gerard Joling en Margje Fikse © SBS, EO

Het is zonder twijfel een van de meest besproken tv-momenten van 2023: de bizarre uitzending van Op1 waarin één van de gasten plotseling gewond op de vloer lag. Iedereen stond op om de vrouw te helpen, maar het presentatieduo Charles Groenhuijsen en Margje Fikse bleef zitten en leek geen flauw benul te hebben wat ze nou precies moesten doen.

Domme k*t

Het is het duo op enórm veel kritiek komen te staan, vooral omdat Margje als een soort sportcommentator verslag begon te doen van het geheel. Ook Gerard Joling ging behoorlijk los op haar: “Ze zei: ‘O, het gaat nog bloeden ook!’ Toen dacht ik: wat ben jij voor domme k*t? Ga nou gewoon erheen en help iemand!”

Dit heeft Margje verschrikkelijk geraakt, vertelt ze in De Telegraaf. “Als zo’n zanger die in de jury van The Masked Singer zit, waar mijn kinderen naar kijken, dan zegt dat ik een ’domme kut’ ben. Dat vind ik walgelijk, vooral voor mijn kinderen. Ik snap oprecht niet dat mensen dit doen.”

Slecht voorbeeld

Margje hoopt dat de jeugd geen voorbeeld neemt aan Gerard. “We maken ons druk over pesten op school, doen kanjertrainingen en dan gebeurt dit. Laten we als volwassenen nou toch het goede voorbeeld geven!”

De kritiek heeft haar erg geraakt. “Ja, het heeft echt invloed. Mijn jongste kind moest ervan huilen: ’Mama, wat doen ze nou naar!’”

Onempathisch

De rel heeft er echt ingehakt bij Margje. “Ik wist niet wat me overkwam. Ik werd afgeschilderd als een afschuwelijke, onempathische vrouw. Ik kreeg me toch een bak ellende over me heen. Dat had ik echt niet zien aankomen. Ik was een ’koude feeks’. Ik ging het nog zelf geloven ook: misschien ben ik wel heel gevoelloos.”

“Natuurlijk had ik het verkeerd aangepakt en gewoon moeten zeggen dat twee artsen zich al om haar bekommerden, niet dat ik allemaal bloed zag. Tv-recensent Angela de Jong zei later: ’Je ging in je radiomodus.’ Dat klopt. Ik dacht: ik moet die kijker vertellen wat hier gebeurt. Ach ja, ik maak aan de lopende band fouten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Gerard Joling te ver is gegaan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen