Linda de Mol wil carrière redden met Gooische Vrouwen: ‘Paniek!’

Slimme zet of zwaktebod? Nu Linda de Mol moeite heeft om de gunfactor terug te winnen, gooit ze haar grote hit Gooische Vrouwen in de strijd. Er komt een revival. “Dit lijkt op paniekvoetbal.”

Linda de Mol © RTL

Linda de Mol heeft toch wel echt alle glans verloren. De vroegere tv-koningin werd ooit alom gerespecteerd, maar tegenwoordig is ze een schim van zichzelf. Boos op alles en iedereen. Verontwaardigd. Weigert met de onafhankelijke pers te praten, want dat vertrouwt ze allemaal niet meer. En zo maakt ze het wel héél erg lastig voor zichzelf.

Linda in het slop

Ik Hou Van Holland? Het was ooit dé show die Paul de Leeuw van de buis wist te verdrijven, maar daar is inmiddels niet veel meer van over: Linda komt volgens critici niet geloofwaardig over als het lachende middelpunt van deze show, omdat ze thuis zit te grienen vanwege het wangedrag van haar vent, die nog voor het hekje moet verschijnen.

Miljoenenjacht weet de kijkers nog wél te bekoren, maar verder is vrijwel alles geflopt sinds haar vertrek bij RTL 4: Ladies Night? Op het tv-kerkhof. Deze Quiz Is Voor Jou? Niets meer van gehoord. De Dating Quiz? Idem dito. Linda’s Wintermaand? Kan ze niet meer geloofwaardig presenteren sinds ze zelf geen interviews meer geeft.

Gooische Vrouwen

Tja, wat moet je dan nog? Teruggrijpen op oude successen. En dat betekent in het geval van Linda dat er weer een achtdelige serie afleveringen van haar vroegere hitshow Gooische Vrouwen op de buis komt. Alle hoofdrolspelers zijn weer van de partij, inclusief het extravagante, roze karakter Yari. Kijken of dat anno 2024 nog getolereerd wordt…

SBS 6 gaat de boel eind volgend jaar op tv uitzenden, Peter van der Vorst mag het op Videoland zetten. “De oude seizoenen, de eerste vijf, worden daar nog altijd erg goed bekeken”, zegt hij in een lyrisch filmpje. “Ik ben dan ook heel blij dat Linda de Mol en Will Koopman de handen weer ineen hebben geslagen voor een vervolg.”

Laatste strohalm

Martijn Zeven, de chef online van Quote, ziet het als een wanhopige poging van Linda om haar carrière een oppepper te geven. “Is dit de laatste strohalm om de carrière van Linda uit het slop te halen?”, sneert hij op X.

Podcastmaker Victor Hopman: “Ik denk het, iedereen wil vergeten dat Five Live ooit bestaan heeft.”

Martijn: “Ik Hou Van Holland is ook nooit meer geworden wat het ooit was. Maar goed, Gooische Vrouwen was wel een dusdanig gouden formule dat je denkt dat het niet mis kan gaan…”

Paniekvoetbal

Victor twijfelt daaraan. “Maar gaat het nu nog werken? Veel grappen kunnen niet meer, Tippi Wan kan niet meer, Willemijn kan niet meer meedoen. Iedereen is alweer een stuk ouder, wordt nog lastig.”

En ook in het reactieveld van NU.nl reageren de mensen erg sceptisch. “Het begint op paniekvoetbal te lijken”, zegt ene Simplon. En KC: “Vond het een leuke serie maar zit totaal niet te wachten op een nieuw seizoen. Aan alles komt een eind, vind ik.”

Tegenvaller

NU.nl-bezoeker Ron vreest dat het een enorme deceptie gaat worden. “Meestal mondt dat uit in een enorme tegenvaller. Gooische vrouwen was indertijd echt geweldig maar de tijden zijn veranderd en zeker de populariteit van Linda de Mol is intussen wel aan slijtage onderhevig.”

“Kortom, lijkt mij een slecht plan”, besluit hij.

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen