Bas en Nicolette verbijsteren met colamiljoenen: ‘Zo f*cked up!’

Bas Smit en Nicolette van Dam hebben veel mensen verbijsterd met de enorme hoeveelheid geld die zij vragen om een middagje gek te doen voor Coca-Cola. “Het is echt zo fucked up.”

Bas Smit en Nicolette van Dam © SBS

Wat een gekkigheid allemaal weer met Bas Smit en Nicolette van Dam. Het influencerkoppeltje is in het nieuws vanwege een omstreden deal die ze hebben gesloten met een ontslagen manager van Coca-Cola, die ze – toevallig – kennen van het schoolplein. Ze zouden volgens RTL Z liefst 2,6 miljoen euro krijgen voor vijf keer cola promoten op een festival.

Colamiljoenen

Er ging uiteindelijk één festival door. Ze toucheerden al zes ton, maar nu willen ze alsnog die overige 2 miljoen hebben. Coca-Cola wil er niet aan; zij beweren dat Bas en Nicolette hebben samengespannen met de ontslagen manager. De twee ontkennen dat. Eén ding is zeker: die manager heeft haar beslissingsbevoegdheid met voeten getreden.

Het gekke is dat er volgens RTL Z geen contract lag aan de basis van deze miljoenendeal, maar alleen informele afspraken via bijvoorbeeld WhatsApp. Toch ontkennen Bas en Nicolette stellig dat er iets schimmigs speelt: “Ze hebben geen idee wat er intern bij Coca-Cola is gebeurd of wat de manager heeft gedaan en of ze daartoe wel bevoegd was.”

Hebberig

Hester Zitvast, de stercolumnist van Flair en Vrouw, vindt het hoe dan ook een gotspe. “Dat er van de vijf festivals vier niet doorgingen, vindt het stel geen excuus. €2,6 miljoen was de afspraak, dus Nicolette en Bas houden de hebberige handjes op. Ze vinden het blijkbaar normaal dat je voor een middagje werken een dergelijk bedrag krijgt uitgekeerd.”

Ze stelt in de Flair dat de twee door al dat cashen ‘een beetje van het pad zijn geraakt’ en wijst er fijntjes op dat de gemeente Arnhem met een bedrag van 700 duizend euro de schulden van de allerarmsten gaat aflossen. “Dat is in de ogen van Nicolette en Bas een aanbetaling voor de gehele rekening. Een leuk zakcentje, een extraatje – zoiets.”

F*cked up

Het blijft ongelooflijk hoe de wereld in elkaar zit, aldus Hester. “Het is zo fucked-up verdeeld in dit land. Dat weten we natuurlijk allemaal, maar er zijn mensen die daar schaamteloos overheen walsen. Die hebben nog meer nodig dan ze al hebben.”

Miljoenen bij elkaar harken door lollig te doen op een festival? Onbegrijpelijk, vindt ze het. “In welke dimensie leven zij? Nou, gewoon in Nederland dus.”

Schuiven

Parool-columnist Roelf Jan Duin vindt die twee juist ontzettend handig. “Beetje de BN’er uithangen, beetje bedrijfjes runnen, beetje online influencen, aan het einde van de maand je banksaldo checken en dan een beetje tevreden een flesje van je eigen merk rosé ontkurken. Laat Bas en Nicolette maar schuiven”, schrijft hij in zijn column.

Wel vindt hij het geestig dat de twee het nog het belangrijkst vinden ‘dat hun reputatie ongeschonden blijft’. “Het is een logisch gevolg van de astronomische bedragen die heden ten dagen door grote bedrijven worden neergeteld voor een paar posts op Facebook en Instagram.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Eens met Hester Zitvast? Schandalig dat Bas en Nicolette zoveel geld willen voor middagje gek doen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen