Gerard Joling hard gebasht in Even Tot Hier: ‘Weg met die engnek!’

Gerard Joling wordt op een ongelooflijk harde wijze gebasht in Even Tot Hier. Ze vertonen zelfs filmpjes van zijn vermeende grensoverschrijdende gedrag. “Snel weg met die engnek!”

Gerard Joling © NPO

De standpunten van Frans Timmermans wekken flink wat ergernis bij Gerard Joling. De RTL 4-ster vindt dat werken moet lonen en schrikt ervan dat PvdA-GroenLinks een belastingtarief van 60 procent wil introduceren én jaarlijks 5 procent van zijn vermogen wil afromen. “Als hij aan de macht komt met GroenLinks, dan ga ik echt verhuizen!”

Aanval op Joling

Die forse uithaal van Gerard aan het adres van verenigd links komt hem duur te staan, want hij wordt nu keihard aangevallen in de BNNVARA-hit Even Tot Hier. “Wacht, wacht, wacht, begrijp ik nou goed dat Gerard voor altijd naar het buitenland verhuist als we voor het klimaat stemmen? Deze man gaat dan emigreren?”, merkt Jeroen Woe op.

Even Tot Hier laat vervolgens een, aanvankelijk, onschuldige compilatie van beelden met Gerard zien. We zien eerst Gerard die No More Boleros zingt, daarna zien we Gerard die boeren en scheten laat in Joling & Gordon over de vloer.

Grimmige sfeer

Dan wordt het plotseling een stuk grimmiger. In een keiharde aanval op Gerard vertoont Even Tot Hier vervolgens drie fragmenten waarop de zanger zich ogenschijnlijk grensoverschrijdend gedraagt. Vroeger, voor het MeToo-tijdperk, hing Gerard en plein public soms om jongere mannen heen om ze ongevraagd te kussen.

Die beelden zien er sinds het MeToo-tijdperk zwaar ongepast uit en daar maakt Even Tot Hier nu gretig gebruik van. “Deze engnek?”, zegt Jeroen na het tonen van de fragmenten. “Die kunnen we wegkrijgen door voor het klimaat te strijden? Maar dat wil iedereen!”

‘Gerard opgerot’

Het Even Tot Hier-duo komt vervolgens met een gemeen liedje over Gerard op de melodie van Ticket to the Tropics. “Of je moslim, queer of vegan bent, boer of Jood of anti-koning, er is één ding en dat wil ieder mens en dat is af van Gerard Joling. Nou, misschien gaat Gerard emigreren. Als iedereen nu voor klimaat stemt, dan verdwijnt hij!”

“Want dan koopt hij een ticket naar de tropics! En dan blijft hij daar voor altijd wonen! Dus besef nou dat Gerard opgerot is, als we collectief voor het klimaat gaan staan.”

Pittige kritiek

Even Tot Hier kan elke week rekenen op een luid applaus, maar er is ditmaal ook kritiek. “Waar slaat dit op?! Wat hebben ze tegen Gerard Joling? Ik vind hem juist een sympathieke vent! Ik zou eerder van Goor af willen!”, zegt ene Adam op de Instagram-pagina van het programma.

Birgitte vindt het juist goed dat Even Tot Hier dit aan de kaak stelt: “Heb je de YouTube-filmpjes niet gezien met ongewenste intimiteiten? Te walgelijk deze figuur.”

Ene Paula: “Waar slaat dit op, wat hebben ze tegen Geer? En ze zijn ook nog van die linkse hap! 😡😡”

Birgitte wijst haar terecht: “Je hoeft niet te kijken hè en ja, dit is een links programma!”

Instagram

Het bewuste fragment:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Deelt u het anti-Gerard Joling-gevoel van Even Tot Hier?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen