Wazigheid over soap Gerard Joling: ‘Biedt RTL tonnetje te weinig?’

Gerard Joling krijgt na twintig jaar weer een eigen reallifesoap, heeft tv-autoriteit Tina Nijkamp gehoord. Zelf kan de entertainer nog geen duidelijkheid geven. “Biedt RTL tonnetje te weinig?”

Gerard Joling © RTL

Er is volgens Gerard Joling inderdaad met RTL gesproken over een revival van zijn vroegere reallifesoap, maar daar heeft hij nooit duidelijkheid over gekregen. “Het is inderdaad afgesproken, maar het is absoluut nog niet zeker, dus ik kan dat ook niet ontkennen of bevestigen. Ik hoop dat het doorgaat. Ik zou het zelf heel leuk vinden”, zegt hij op Radio 538.

Tonnetje

Gerard lijkt er zelf niet zoveel over te weten. “Er is wel over gesproken, maar dat is al maanden geleden. Hoe dat nu in een keer omhoog komt… Ik had het anders al wel moeten horen van Peter van der Vorst of Ellen Meijerse dat we met een reallifesoap komen, maar er is inderdaad over verschillende programma’s gekomen waaronder een soap.”

Is het een geldkwestie? Radio 538-sidekick Jelte van der Goot vraagt het Gerard op de man af. “Misschien is er nog een tonnetje te weinig geboden, is dat het probleem?”

Geld

Volgens Gerard zijn de financiën in deze helemaal geen issue. “Nee, geld is helemaal geen probleem, want ik ben nog aan het tellen van vier jaar geleden! Nee, het gekke is: ik sta onder contract bij RTL 4, dus of er dan acht programma’s meer of minder zijn, dat maakt voor mij niet uit.”

Het zou de tweede BN’er-soap in korte tijd zijn, want Frans Bauer krijgt er ook weer een. Die begint al op 4 april. “Dat is op zich jammer, want het is in het voorjaar en dan zitten op zich veel mensen op het terras als het mooi weer is”, zegt kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp in haar podcast Tina’s TV Update.

Kerst

Tina gunt Gerard een betere uitgangspositie. “Ik hoop voor Gerard dat hij in het najaar geprogrammeerd wordt, zo richting kerst. Dat is echt een tijd voor zo’n realitysoap. Ik verwacht ook wel veel hoge kijkcijfers, ook omdat Gerard nu nog veel populairder is dan toen in 2004.”

Toen was hij ook al populair, benadrukt Tina. “Maar dat was nog voor zijn grote doorbraak als presentator bij SBS 6 met Sterren Dansen op het IJs. Het was ook nog voor die serie met Gordon. Moet je nagaan, hij is nu nog veel populairder dan toen. Ik verwacht dan ook dat die serie hoge kijkcijfers gaat halen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Over wie ziet u liever een soap?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen