Gerard Joling-soap blijkt heel erg duur: ‘Drie cameraploegen actief’

Gerard Joling hoort deze week van RTL of ze verder willen met zijn realityserie. Het moet leuk genoeg zijn, want het is volgens de zanger een kostbare aangelegenheid. “Drie ploegen!”

Gerard Joling © SBS

Lang niet alle BN’ers zijn geschikt voor een reallifesoap, bijvoorbeeld omdat ze er simpelweg te saai voor zijn of niet goed liggen bij de kijker. Rachel Hazes had een tijdje proefopnames voor een eigen serie, maar SBS 6 zat de beelden te bekijken en besloot om het niet te bestellen. Nu testen ze weer een soap met Gordon uit.

Kogel door de kerk?

En Gerard Joling? Die heeft momenteel proefopnames lopen voor RTL. De opnames zijn al een tijdje bezig, maar pas deze week hoort de zanger of ze er ook echt mee door willen. “Nee, er is geen kogel door de kerk. Er worden af en toe wat proefopnames gemaakt. Al een paar keer is dat gebeurd en ook vandaag”, zegt hij in de Party.

“RTL vindt het enig en zou het wel willen, maar de vraag is of ik het zelf ook wil, het leuk genoeg is, er genoeg content is. Mensen als Frans Bauer en Dries Roelvink kunnen, doordat ze een vrouw en kinderen hebben, in hun reallifesoaps veel meer lijnen uitzetten. Ik moet het in mijn eentje doen. Ik moet dus nog meer laten zien om het leuk te maken.”

Snel verveeld

Het moet wel gewoon natuurlijk gaan, vindt Gerard. “Ik vind dat dit best moeite mag kosten, maar het moet wel écht blijven. Ik ga niks in scène zetten of een bepaald loopje een paar keer opnieuw doen. Nee, ik kom aanlopen en ze filmen maar.”

RTL zal ook de kosten meewegen, legt hij uit. “Ik word gevolgd door drie cameraploegen, dus het is geen goedkope productie. Door gewoon te filmen wat ik doe, is het ook reallife. Je kan de mensen ook niet meer besodemieteren. En je moet zorgen dat het snel geknipt en gemonteerd wordt, want mensen zijn snel verveeld.”

Niet goed genoeg

Het is erop of eronder, aldus Gerard. Al vindt hij het ook prima als het allemaal niet doorgaat. Hij staat immers toch gewoon onder contract. “Ik ben heel benieuwd of het doorgaat, want RTL kan ook zeggen dat het niet goed genoeg is.”

“Ik wacht af wat RTL ervan vindt en of ik het na deze eerste opnamen en montage ook leuk vind om te doen. Ik zit toch niet zonder werk, maar ik denk dat het wel goed komt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

RTL werkt na Dries Roelvink-soap ook aan een Gerard Joling-soap. Wat trekt u meer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen