Evert Santegoeds na aanval op Joling: ‘Even Tot Hier wordt té links’

Evert Santegoeds geeft een serieuze waarschuwing aan Even Tot Hier. Hij vindt dat de tv-hit te ver gaat met het besmeuren van Gerard Joling na kritiek op GroenLinks-PvdA. “Het wordt té links.”

Gerard Joling © SBS 6

Er zijn al flink wat BN’ers aangepakt in de kijkcijferhit Even Tot Hier, maar de manier waarop Gerard Joling is neergezet na zijn kritische uitspraken over de linkse politicus Frans Timmermans is bij veel mensen in het verkeerde keelgat geschoten. Waar normaal gesproken humor de boventoon voert, is Gerard op een grimmige wijze besmeurd.

Engnek

Het lijkt wel of Niels van der Laan en Jeroen Woe eropuit waren om Gerard gecanceld te krijgen, namelijk door hun enórme kijkerspubliek in deze gevoelige tijden te confronteren met oude beelden waarop de entertainer zich ogenschijnlijk misdraagt bij jongere mannen. Vroeger werd daarom gelachen, tegenwoordig kan het absoluut niet meer.

Moet kritiek op Frans Timmermans beantwoord worden met zo’n cancelpoging? Critici vinden dat Even Tot Hier zich hiermee heeft vergaloppeerd; Gerard Joling was zelfs trending op X door dit hele gebeuren. “Wat was hij aan de beurt, zeg. Het was best venijnig, vond ik. Engnek, werd hij genoemd”, reageert Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé.

60 procent

Gerard is er kritisch over dat GroenLinks-PvdA een belastingtarief van 60 procent wil introduceren en jaarlijks 5 procent van het vermogen van de succesvolste Nederlanders wil afromen.

Over het algemeen hekelt Evert mensen die klagen over belastingen. “Ja, ik vind mensen die zeiken over belastingen altijd strontvervelend. Pierre Kartner had daar ook een handje van. Die wist in ieder interview wel te benadrukken dat hij de weg van Breda naar Tilburg betaald had van zijn belastingen en dat zal wel, maar dan verdien je ook heel veel.”

Aan de beurt

Evert vindt echter dat Gerard hier wel een punt heeft. “Ik vind inderdaad wel dat als je richting de 60 procent inkomstenbelasting gaat, dat Geer recht van spreken heeft. Hij had het dus voorzien op Timmermans van de week en dan kom je bij omroep BNNVARA, die toch heel erg van Timmermans is, en dan ben je aan de beurt bij Niels en Jeroen.”

Co-host Jordi Versteegden, entertainmentverslaggever van De Telegraaf, vindt het niet fair hoe Gerard is aangepakt door Even Tot Hier. “Ik moet wel zeggen: het was wel een héle linkse uitzending. Dat wel.”

Steeds linkser

Evert denkt dat Even Tot Hier ervoor op moet passen niet te links en activistisch te worden. “Vorige week zat er ook een heel nare opmerking over Israël in en daar ging iedereen aan voorbij. Het wordt steeds linkser dat programma, lijkt het wel.”

Hij vindt het zorgwekkend. “Ze hebben eerst zieltjes gewonnen richting de 2 miljoen kijkers en nu beginnen ze als meneer pastoor hun boodschap uit te dragen. Daar moeten ze een beetje mee uitkijken.”

Niet aan jouw kant

Johan Fretz, die steeds meer furore maakt als opiniemaker, vindt de kritiek op Gerard wél terecht. “Gerard Joling – vermogen circa 15 miljoen euro – die ooit Lodewijk Asscher ‘een stinkend Paard van Troje’ noemde, is niet blij met Timmermans. Terecht: Timmermans staat niet aan jouw kant Geer. Daar heeft hij de kracht niet meer voor.”

Hij besluit op X: “Franna gaat je helemaal de moeder belasten, Gerard. En terecht.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Even Tot Hier besmeurt Gerard Joling omdat hij tegen Frans Timmermans is. Verdiende loon?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen