John van den Heuvel zit achter Gordon-soap: ‘Voelt dit nog goed?’

John van den Heuvel blijkt het brein achter de nieuwe soapserie die wordt gemaakt over Gordon. Zijn Boulevard-collega’s reageren uiterst kritisch. “Voelt dit voor jou nog wel goed?”

Aran Bade, Gordon en John van den Heuvel © RTL

Het verbaast vriend en vijand hoe het kan dat SBS 6 überhaupt interesse heeft in een soap over Gordon. De entertainer is met lelijke uitspraken over John de Mol vertrokken bij de zender, maar nu blijkt wie er achter de soap zit: John van den Heuvel, en hij onderhoudt warme banden met de miljardairsfamilie. Maar doet hij hier wel verstandig aan?

Israël-Hamas

John bevestigt de geruchten dat er aanvankelijk werd gewerkt aan een reünie van Gerard Joling en Gordon. “Ik ken Gerard goed en Gordon goed, dus eind vorig jaar heb ik met beide contact gehad. Met Gerard verliep dat via zijn manager Wino en met Gordon rechtstreeks, om te kijken of ze met elkaar weer televisie konden maken.”

Hij vervolgt aan de desk van RTL Boulevard: “Nou ja, goed, ik had gehoord dat ze daar allebei wel oren naar hadden. Dat heeft tot een aantal besprekingen geleid met Wino. Hij gaf aan: ‘Dat gaat niet helemaal nu gebeuren, want Gerard heeft een heel drukke agenda.’ Daarna is het weer helemaal geëxplodeerd. Het werd weer Israël-Hamas.”

Van de baan

Het schijnt dat Geer afknapte op Goors interview bij Beau. John: “We zagen wat uitlatingen van Gerard waar Gordon heel fel op reageerde, dus dat was van de baan. Ik ben wel met Gordon en een van mijn compagnons verder gaan praten en daar zijn nieuwe ideeën uitgerold. SBS 6 is daar heel erg in geïnteresseerd. Ik denk dat dat programma er wel komt.”

De collega’s van RTL Boulevard reageren sceptisch. Het programma heeft het aan de stok met Gordon, en dan in het bijzonder met verslaggever Aran Bade. Goor stond eergisteren wóest voor zijn camera. De wraak van Boulevard? Het programma zond gisteren een minutenlange compilatie uit van al Gordons ruzies.

‘Voelt het goed?’

Vivienne van den Assem, de presentatrice van dienst, vraagt zich af of collega John wel goed doet aan die soap. “Voelt dat goed? Ik bedoel: als je nou ziet hoe hij de afgelopen tijd reageert op alles en iedereen, denk je dan: we hebben goud in handen?”

Die relletjes komen John juist goed uit: “Deze man blijft controversieel en spraakmakend, want wij hebben het er ook elke keer hier over. Hij is ongekend scherp, vilein en ook humor. Ik denk dat het een leuke serie gaat worden.”

Imagodreun

Aran vreest het ergste voor John. “De vraag is of de kijker wel zin heeft om naar hem te kijken, want dat imago heeft wel een dreun gehad hoor, van Gordon. Zijn laatste kijkcijfers waren ook echt niet goed.”

Na hun aanvaring hebben Aran en Gordon geen contact meer met elkaar gehad. “Nee, sterker nog: ik ben geblokkeerd op Instagram. Daar kwam ik na afloop achter. Het is echt persoonlijk en ik ben ook niet van steen, Luuk, dus het hakte er wel even in. Haha”, grapt hij. “Ik kreeg geen toegang meer. We hebben elkaar niet meer gesproken, nee.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet John van den Heuvel zich niet gewoon bij zijn leest houden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen