Andy van der Meijde weigert aan te schuiven bij Studio Voetbal

Andy van der Meijde moet er niet aan denken om aan te schuiven bij de mannen van Studio Voetbal. “Nee, nooit. Past niet bij mij. Moet ik me inhouden, kan ik niet mezelf zijn.”

Wesley Sneijder en Andy van der Meijde © William Rutten

Nog één nachtje slapen en dan is het zo ver voor Andy van der Meijde. Hij debuteert morgenavond als vaste analist in de gloednieuwe voetbaltalkshow van Wilfred Genee: Veronica Offside. De andere vaste analisten zijn Wesley Sneijder en Wim Kieft. Het wordt leuke tv, verwacht Andy. Leuker dan Studio Voetbal in elk geval.

Niet bij Studio Voetbal

Andy moet er niet aan denken om bij Studio Voetbal te verschijnen, vertelt hij in De Telegraaf. “Nee, nooit. Past niet bij mij. Moet ik me inhouden, kan ik niet mezelf zijn.”

Dat soort serieuze praatprogramma’s zijn helemaal niet aan Andy besteed. “Ik heb bij ESPN aan zo’n tafel gezeten en dat was op zich best aardig, maar twee uur voor een wedstrijd al beginnen te praten en anderhalf uur na zo’n potje nóg, dat duurt me veel te lang man.”

‘Was mijn droom’

Met Wilfred aan het roer heeft Andy er wél zin in. “Het was mijn droom om ooit aan zo’n tafel te zitten waar een beetje over voetbal wordt geouwehoerd.”

Hij vervolgt: “Ik heb er even aan mogen ruiken bij VTBL, de opvolger van Voetbal Inside bij RTL, maar dat werd – ongetwijfeld met een goede reden – meteen geschrapt door Peter van der Vorst toen hij daar de baas werd.”

VTBL

VTBL is nu weer terug op de buis, als directe concurrent van Veronica Offside. Dat programma scoort zo slecht dat het gewoon treurig is voor alle betrokkenen. Het lijkt spoedig van de buis te verdwijnen.

Andy heeft daar in elk geval niets meer mee te maken. “Nu krijg ik een nieuwe kans bij Veronica Offside. Praten over het mooiste wat er is, beetje gekkigheid, kleedkamerhumor. Echt mijn ding. Veel zin in.”

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen