René van der Gijp: ‘Pierre van Hooijdonk dood vogeltje na tv-straf’

René van der Gijp vindt dat Pierre van Hooijdonk de uitstraling heeft van een dood vogeltje na zijn wekenlange schorsing bij Studio Voetbal. “Ik werd er gewoon verdrietig van.”

Pierre van Hooijdonk en René van der Gijp © NOS, SBS

Pierre van Hooijdonk is wekenlang geschorst als voetbalanalist in Studio Voetbal, omdat hij de trainer van Ajax heeft beschuldigd van ‘duistere dealtjes’. Hij maakte zondagavond zijn terugkeer in het programma, waarbij hij een donkerblauw colbert droeg. Ook René van der Gijp zat voor de buis en hij werd er zwaar ongemakkelijk van.

Dood vogeltje

Het was niet om aan te zien, zegt René aan tafel bij Vandaag Inside. “Ik ben geen fan van hem, Johan is geen fan van hem, maar ik denk dat we er toch eens over moeten gaan nadenken om Pierre van Hooijdonk in te gaan zetten. Álles was ineens fantastisch gisteren, hè? Ja, ik heb nog nooit zo’n dood vogeltje zien zitten. Kom op, man!”

Na zo’n wekenlange schorsing kun je beter terugkeren met een grap en een knipoog, vindt René. “Maak een grap! Ik had hem gelijk klaar liggen, weet je wel. Het ging over iemand en dan had hij toch beter kunnen zeggen: ‘Joh, er zitten ook duistere zaakjes aan.’ Laat gaan, joh, kom op! Maar hij zat erbij als een dood vogeltje, man.”

‘Moet je niet doen’

Johan Derksen vond het heel zwak overkomen. “Dat moet je niet doen. Als je in het nauw zit… Kijk, ik heb ook wel eens in het nauw gezeten, maar je ziet nu met Matthijs… Die kruipt door de stof. Pierre zit daar inderdaad als een lulletje lampenkatoen de hele avond te luisteren, maar ook in moeilijke tijden gewoon die grote bek houden.”

René: “Maar Johan, dan zeg je toch op een gegeven moment… Die Stekelenburg ook… Dan zeg je toch: ‘Joh, ik heb jou toch niet nodig om me te verdedigen, beste vriend?’”

‘Zó pijnlijk’

Presentator Sjoerd van Ramshorst hield ook een ellenlang verhaal om de rehabilitatie van Pierre aan te kondigen. “Eerst al die intro”, aldus Wilfred Genee.

René: “Wat een lulligheid!”

Wilfred: “Ja, het was zó pijnlijk!”

René: “Ik werd er gewoon verdrietig van.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat René van der Gijp nog terug zou keren in VI na een schorsing van drie weken?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen