Na Pierre van Hooijdonk-eruptie: ‘Haal Studio Voetbal weg bij NOS!’

Wat een rancuneuze opmerking van Pierre van Hooijdonk al niet teweegbrengt… Victor Vlam stelt nu voor om dat hele Studio Voetbal maar weg te halen bij de NOS. “Koppel dat los!”

Pierre van Hooijdonk en Victor Vlam © NOS, SBS

Pierre van Hooijdonk heeft een hoop ellende op zijn hals gehaald door Ajax-trainer Maurice Steijn op de nationale televisie te beschuldigen van allerlei duistere praktijken. De voetbalanalist is min of meer ontslagen bij Studio Voetbal, maar nu wordt zelfs dat hele programma ter discussie gesteld en wel door de nieuwe schrik van Hilversum: Victor Vlam.

Grove schande

Het is absurd dat Pierre die trainer heeft beschuldigd van ‘betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers’, vindt mediadeskundige Victor. “Het is iets wat al heel lang voortduurt, want in dat programma Studio Voetbal zit Pierre van Hooijdonk bijna wekelijks af te geven op Maurice Stijn”, zegt hij in Mischa op NPO Radio 1.

Hij vervolgt: “Ik vind het echt een hele grote schande en ik vind inderdaad dat de NOS hier op de verkeerde manier mee omgaat. Maar het geeft voor mij misschien ook wel aan: moet de NOS eigenlijk wel een praatprogramma over voetbal produceren? Is dat een taak van de NOS of misschien meer van een ledenomroep?”

TROS Studio Sport

Victor pleit voor een verhuizing van Studio Sport. “Je zou ook kunnen zeggen AvroTros bijvoorbeeld. Deze omroep zou dat veel beter kunnen. Net zoals dat ook de omroepen zijn die talkshows maken.”

Gastvrouw Mischa Blok: “Omdat je meningen wil loskoppelen van de NOS.”

Victor: “Exact, ik bedoel: de NOS doet nieuws en sport, dus verslaggeving van sport begrijp ik. Maar het praten over voetbalwedstrijden is net zoals het praten over nieuws in Op1. Dat wordt ook niet door de NOS verzorgd.”

Negatief afstraalt

Het is dé oplossing, denkt Victor. “Ik denk dat het al makkelijker zou zijn als het losgekoppeld wordt van de NOS, want ik denk ook dat dit eigenlijk heel negatief afstraalt op de NOS. Dit hoort de omroep te zijn met het meeste gezag hier in Hilversum. Dit is de omroep die het Journaal maakt. Het is heel belangrijk dat dat gezag behouden wordt.”

Mischa: “Maar sowieso is dat altijd een raar iets. Dat als het over sport gaat, dan gelden er opeens hele andere regels als het gaat om journalistiek…”

‘Bizar!’

Victor is het daarmee eens. “Bizar. Ja, absoluut. Ja, nee, daar zijn heel veel voorbeelden van.”

Mischa: “Presentatoren gaan ook openlijk zeggen voor welke club ze zijn, terwijl in de journalistiek eigenlijk geldt dat je niet openlijk zegt op welke partij je stemt.”

Er zijn overigens flink wat gegadigden voor de presentatie van het eventuele TROS Studio Sport. Zo is niet alleen Toine ‘huilbui’ van Peperstraten werkzaam voor de omroep, maar ook AvroTros-coryfee Ron Boszhard. Hij maakt al jaren sportprogramma’s voor Zapp. Andere mogelijkheden zijn Jan Smit en Splinter Chabot.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u een babbelprogramma over voetbal een taak van de NOS?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen