Pierre van Hooijdonk draagt blauw colbert bij tv-terugkeer, zegt veel

Pierre van Hooijdonk droeg gisterenavond een donkerblauw colbert met daaronder een witte trui tijdens zijn comeback in Studio Voetbal. Is dit een bewuste keuze van de voetbalanalist?

Pierre van Hooijdonk © NOS

Na een paar weken op de strafbank vanwege een gewaagde uitspraak over Ajax-trainer Maurice Steijn, mocht Pierre van Hooijdonk gisterenavond toch weer aanschuiven in Studio Voetbal. “Het gaat goed. Zoals je je voor kunt stellen is het nu iets rustiger dan drie weken geleden”, aldus de voetbalanalist tijdens zijn tv-comeback.

Duistere dealtjes

Presentator Sjoerd van Ramshorst geeft de kijker vervolgens wat tekst en uitleg. “Daar moeten we nog even op terugkomen. De laatste keer dat jij hier zat, toen jij Ajax-trainer Maurice Steijn betichtte van betrokkenheid bij duistere dealtjes… Je hebt daarvoor daarna je excuses gemaakt. Kun je vertellen waarom je die excuses hebt gemaakt?”

Pierre: “Nou ja, omdat ik met mijn opmerking… Daar had ik geen bewijzen van. En dat moet je niet doen, dus vandaar mijn excuses.”

Contact gezocht?

Sjoerd vraagt zich af of de heren het hebben uitgepraat. “Heb je ook nog contact gehad met Maurice Steijn?”

Pierre: “Ja, ik heb contact gezocht, ik heb contact gekregen om het uit te praten, maar Maurice vond het daar nog te vroeg voor. Dat begrijp ik ook. Wat mij betreft staat die deur open.”

Sjoerd: “Je hoopt dat het gesprek er dit jaar nog komt?”

Pierre: “Ja.”

Onbevooroordeeld

Sjoerd staat achter de terugkeer van Pierre. “Iedereen kan een uitglijder maken en dit keer ben jij het, misschien ben ik het de volgende keer of iemand anders, en dan hopen we ook dat we een nieuwe kans krijgen.”

Pierre: “Ja, ik begrijp heel goed dat ik het vertrouwen van de kijker weer zal moeten terugwinnen en ik heb er alle vertrouwen in dat ik ook objectief naar de trainer Steijn en Ajax kan kijken, zoals ik de afgelopen tien jaar heb gedaan.”

Collega Jeroen Stekelenburg: “Ik vond het echt moeilijk om te horen dat je hier een paar keer niet mocht komen. Ik ben blij dat het voorbij is en ik hoop ook dat je niet te veel denkt als je iets wil zeggen van: kan ik het wel zeggen? Die voorzichtigheid, daar is ook niemand bij gebaat.”

Donkerblauw colbert

Dan de kledingkeuze van Pierre: hij droeg bij zijn comeback een donkerblauw colbert met daaronder een witte ribcord trui. Dat zegt volgens kleurdeskundige bronnen op internet veel: donkerblauw wordt geassocieerd met professionaliteit en betrouwbaarheid, waarmee Pierre mogelijk wil zeggen dat hij zichzelf serieus neemt en zijn fouten wil herstellen.

Wit staat bovendien voor neutraliteit en verzoening, waarmee je een nieuw begin kunt markeren en aan kunt geven dat je openstaat voor dialoog. En zegt de keuze voor het dragen van een eenvoudige ribcord trui in plaats van een overhemd ook wat? Ja, dat kan volgens kenners weer duiden op nederigheid en terughoudendheid.

Een uitstekende outfit dus. Al kan het ook zijn dat Pierre deze kleurencombinatie gewoon mooi vindt en snel iets uit de kast heeft getrokken.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het verstandig dat Pierre van Hooijdonk een donkerblauw colbert droeg tijdens zijn tv-comeback?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen