Theo Hiddema weer terug bij Harry Mens: ‘Pas op voor immigratie!’

Theo Hiddema is na een lange afwezigheid vanwege zijn politieke avontuur bij Forum voor Democratie weer teruggekeerd in de talkshow van Harry Mens. “Pas op voor immigratie!”

Theo Hiddema en Harry Mens © RTL

Het was gisterenochtend een grote verrassing: Theo Hiddema maakte zijn comeback in de talkshow Business Class van presentator Harry Mens. De reden van zijn lange afwezigheid is dat hij geruime tijd actief was bij de politieke partij Forum voor Democratie, die behoorlijk omstreden is. En Harry wil natuurlijk niet als spreekbuis fungeren.

Verbannen Theo

Harry vindt het fijn dat Theo weer van de partij is. “Ik ben heel erg blij, en mijn kijkers ook, dat je weer deel kan nemen bij ons. Ik vind het eigenlijk fantastisch.”

Theo: “Ja, ik vroeg mij af waar ik mijn verbanning aan te danken had, maar ik begrijp het wel dat ik hier zit, want jouw publiek pikt het niet meer, hè?”

Harry: “Dat jij niet kwam?”

Theo: “Ik denk het.”

Harry: “Jij zat in de oude schoentjes.”

Katharsis

Theo is blij dat hij weg is uit de politiek. “Ja, dat is een katharsis. Dat is een zielsreiniging. Ik ben weer baas op mijn eigen erf en mijn hersens hebben weer vrij spel. Ik hou me bezig met echte mensen en echte problemen.”

Hoewel hij het Haagse arena heeft verlaten, blijft Theo zich wel drukmaken om het thema immigratie. Hij denkt dat Nederland meer dan ooit tegen immigranten gaat stemmen. “Je krijgt een hele omwenteling en die zit er echt aan te komen, namelijk dat de kiezer voor 22 november denkt: hoe gaat het demografisch met Nederland verder?”

Onderklasse

We worden volgens Theo overspoeld in dit land. “De kiezer ziet dat al die Midden-Oosten-ellende hiernaartoe wordt geïmporteerd door een tomeloze immigratie van alleen maar moslims die hiernaartoe komen en onherroepelijk in de laagste categorie inkomens belanden en onderklasse creëren.”

Hij vervolgt: “Rijp voor wrok en vatbaar voor wraak uit het Midden-Oosten via het geloof naar hier. Dat mengt zich met wat er hier al zit en dan krijg je een explosief mengsel van jewelste. Daarover kan de kiezer voor 22 november zich wel eens achter de oren krabben, want wij mochten zo niet denken, want dan waren wij racistisch.”

Extreemrechts

Theo heeft hier naar eigen zeggen altijd al voor gewaarschuwd. “Wij mochten niet demografisch denken, want dan waren wij extreemrechts. Nou, die gaan nu eens achter hun oren krabben en zien wat er in de binnensteden gebeurt en wanneer zal gebeuren en die denken: ik kies nou eens voor een partij die die immigratie eindelijk eens wil aanpakken.”

Dat kan voor 22 november ‘nog een hele omkering teweegbrengen’, aldus Theo. Gaat hij stemmen op Thierry Baudet? “Weet je, Baudet… Ik heb geen hekel aan Baudet. Ik voelde me alleen in zijn club niet meer senang, ik vond het niet smaakvol en ik vond dat ze zich aan de Holocaust vergrepen. Dat ging ten koste van mijn eigen reputatie.”

Toch is hij zijn vertrouwen niet helemaal verloren in Thierry: “Hij is niet gek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Theo Hiddema is weer terug op de buis. Leuke mediapersoonlijkheid?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen