Angela de Jong: ‘Studio Voetbal weg bij NOS? Wát een onzin!’

Angela de Jong vindt de discussie over het weghalen van Studio Voetbal bij de NOS compleet onzinnig. “Op verkiezingsavond zitten er ook politiek duiders die de uitslag analyseren!”

Angela de Jong en Studio Voetbal © RTL, NOS

De rel over de rancuneuze uitspraken van Pierre van Hooijdank aan tafel bij Studio Voetbal, waarvoor hij Ajax-trainer Maurice Steijn inmiddels zijn excuses heeft aangeboden, lokt plotseling een andere discussie uit. Hoort een talkshow over voetbal wel bij een omroep als de NOS? Victor Vlam, de mannelijke Angela de Jong, vindt van niet.

Studio Voetbal bij NOS?

Marcus den Blanken, de rechterhand van Angela, vindt dat Victor hier wel een punt heeft. “Ik weet even niet meer wie dat heeft gezegd, maar daar was ik het wel mee eens. Dat het eigenlijk gek is dat de NOS het programma Studio Voetbal maakt”, zegt hij in de AD Mediapodcast.

Collega Dennis Jansen, mediajournalist bij de krant: “Victor Vlam zei dat.”

Marcus: “Ja. Bij nieuws, dan heb je de omroepen die de talkshows doen en dan heb je Nieuwsuur en het Journaal en dat is gewoon feiten, feiten, feiten. Bij sport wordt het dan opeens gek dat daar dan meningen op tafel gegooid worden.”

‘Naar AvroTros!’

Laat dat inderdaad maar door een andere omroep doen, aldus Marcus. “Laat AvroTros dat doen of laat KRO-NCRV met Herman van der Zandt dat doen. Dan kan hij nog iets in de sport blijven doen. Dus daar was ik het wel mee eens, dat het eigenlijk gek is dat het NOS Studio Voetbal is.”

Hij vervolgt: “Waarom moet de NOS die over feiten gaat een meningenprogramma maken? Dat vond ik wel een goed punt.”

Angela kritisch

Angela, wier mening uiteindelijk natuurlijk bepalend is, vindt het een non-discussie. “Maar ze beschouwen toch iedere wedstrijd na?”

Dennis: “Ze doen toch bij elke voetbalwedstrijd ook gewoon een nabeschouwing?”

Angela: “Een voorbeschouwing en een nabeschouwing. Het is gewoon de nabeschouwing van het voetbalweekend.”

Dennis: “Dat is toch gewoon al jaren zo.”

Marcus: “Dat is ook wel weer een goed punt.”

Goed punt

Opinies over voetbal kunnen prima bij de NOS, aldus Angela. “Op verkiezingsavond zitten er ook politiek duiders die analyseren de uitslag en die geven daar hun mening over.”

Marcus: “Ja, daar heb je ook wel weer een goed punt. Eigenlijk heb je, Victor Vlam, daar helemaal geen gelijk in en je had een heel slecht punt. Slaat nergens op wat je zegt. Luister naar Angela!”

Angela: “Ik zie het probleem niet zo.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u de discussie om Studio Voetbal weg te halen bij de NOS inderdaad onzin?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen