Sam Hagens reageert op naaistreek Wilfred Genee: ‘Ik heb twijfels’

Sam Hagens werd gisteren live op televisie behoorlijk te grazen genomen door Wilfred Genee. Vindt hij de nieuwe plannen van SBS 6 dan écht zo ruk? De politiek verslaggever reageert…

Sam Hagens en Wilfred Genee © SBS 6

De 31-jarige Hart van Nederland-ster Sam Hagens werd gisterenavond tijdens de live-uitzending van Vandaag Inside behoorlijk beet genomen door presentator Wilfred Genee. Het jonge talent moet mee gaan werken aan de nieuwe dagelijkse goednieuwsshow van SBS 6, waar momenteel vanuit alle kanten kritiek op wordt geuit.

Sam zwijgt

Johan Derksen is een van die critici, maar wat vindt Sam er eigenlijk van? Wilfred vroeg het hem na de reclamebreak. “Ik vergat eigenlijk net aan jou te vragen wat je eigenlijk van het programma vindt. Wat vind je van het programma?”

Dan gebeurt er iets opvallends: Sam blijft glimlachend zes seconden stil. Dan Wilfred schaterlachend: “Hij komt net in de reclame naar me toe. Hij zegt: ‘Ik ben zo blij dat je niet aan me vroeg wat ik van het programma vind!’”

De rest in koor: “Hahahaha.”

‘Je bent een lul!’

Sam begint vervolgens zijn gastheer uit te schelden. “Echt een lúl ben jij!”

Wilfred: “Hahahaha.”

Sam: “Echt een lul! Ik zeg ook nooit meer wat tegen jou.”

Johan: “Als die jongen begint aan een carrière, kun je het ook niet vragen, vind ik.”

Wilfred: “Nee, kan dat niet? Maar je ziet het wel zitten, heb ik het idee, dus dat is mooi.”

Sam: “Ja!”

‘Je kent me toch?’

Sam reageert op deze naaistreek in de online rubriek In De Wandelgangen. Wilfred: “Hé Sam, je kent mij toch een beetje? Je weet toch dat als je dat tegen mij gaat zeggen…’

Daarop Sam weer: “In de reclame moet ik nooit iets tegen jou zeggen…”

Wilfred: “Ik denk: stom, dat had ik nog niet gevraagd!”

Bas Nijhuis: “Hij zegt in principe dat hij dat nieuwe programma niets vindt, die goed-nieuws-show, maar jij zegt het dan weer hier op tv.”

Wat vindt Sam?

Nee, dat heeft hij niet gezegd, aldus Sam. Hij verduidelijkt: “Ik heb alleen gezegd: ‘Ik vind het wel fijn dat je aan mij niet vraagt wat ik ervan vind.’ Ik heb er wel mijn twijfels over, maar ik snap het wel. Het is ontstaan uit het idee van: mensen vinden het nieuws te negatief en hebben soms behoefte aan iets positiefs.”

Hij besluit: “Dat snap ik en ik vind het goed dat je iets nieuws probeert. Alleen ik heb toch ook mijn twijfels. Het past gewoon niet helemaal bij wat ik mooi vind om te maken.”

Fragment

Het fragment uit VI:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Kan een politiek verslaggever wel objectief verslag doen in een goednieuwsshow?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen